Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Efeler Ziraat Odası, Aydın Fırıncılar Odası ve balık üretim firmalarının destekleri ile Efeler Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu'nda 'Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi' kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Öktem, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte yaklaşık 600 öğrenciye balık-ekmek, helva ve su ikram edildi.

TEŞEKKÜR ETTİ


İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları çerçevesinde yeni nesli balıkla buluşturmak için Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum Projesi'ni hayata geçirdiklerini söyledi. Projeyi gerçekleştirmelerinde destek olan balık firmaları ve odalara teşekkür eden Öktem, "Amacımız balığın tüketimini artırmak ve sağlıklı beslenmeye ön ayak olmak. Bu anlamda firmalardan ikram olarak aldığımız 700 balığı, öğrencilerimizle buluşturduk. Aynı etkinliği farklı okullarımızda da yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"MUTLUYUZ"


Efeler Ziraat Odası Başkanı Kendirlioğlu da, balığın çok sağlıklı bir gıda olduğunu söyledi. Çocuk ve gençlerin sağlıklı gıdaya ulaşmasının çok önemli olduğunu belirten Kendirlioğlu, oda olarak projeye destek olduklarını dile getirdi. Öğrencilerin kendilerine ikram edilen balık-ekmeği severek tükettiğini ifade eden Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu Müdürü Özcan Kardeş ise, projenin okulunda gerçekleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekledi.