Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 8 milletvekili ile temsil edilen 1 milyon 119 bin 84 kişilik nüfusa sahip Aydın'da yöneticiler, merkezi Ankara'da bulunan kurumlarda daha fazla görev almaya başladı. Bu durum, kentin tanıtımı ve hak ettiği yatırımları almasında da elini güçlendirdi.

İKİ DÖNEMDİR TOBB YÖNETİMDE

Türkiye'nin en büyük iş dünyası örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Yönetim Kurulu'na giren ilk Aydınlı, 20 Eylül 2016 tarihinde Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken oldu. AYTO çatısı altında, ekip arkadaşları ile birlikte Aydın ekonomisi ve ticaretinin gelişmesi için birçok projeye imza atan Başkan Ülken, Mayıs 2018'de yapılan genel kurulda da TOBB Yönetim Kurulu'na seçilme başarısı gösterdi. Aydın'ın sesinin Ankara'da daha çok duyulması için mücadele eden Ülken'in ardından, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener de, Eylül 2018'de Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. Yaklaşık 2 ay önce yapılan genel kurulda da yönetimindeki yerini koruyan Şener, TGF Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi.

TBB’DE SAYMAN OLDU

Aydın eski milletvekili Ahmet Ertürk, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği’nde üçüncü kez genel başkanlığa seçildi. Nazilli Şoförler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan, Türkiye Şoförler Federasyonu yönetiminde görev aldı. Aydın Barosu'nda 2014 yılından beri başkanlık görevini yürüten avukat Gökhan Bozkurt da, son olarak Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu'na seçildi. Saymanlık görevini üstlenen Bozkurt, Baro Başkanlığı görevinden de ayrıldı. Üst kuruşlarda görev alan Aydınlı yönetici sayısının giderek artması, kentte sevinç yarattı.

“DAHA FAZLA OLMALI”

Aydınlıların Ankara'da görev almasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren vatandaşlar, “Aydın’ı Ankara’da temsil eden yönetici sayısı, daha fazla olmalı. Bu sayı ne kadar fazla olursa, ilimiz için o kadar iyi olur. Daha fazla hizmet ve yatırım alırız. Sorunlarımız çözülür, taleplerimiz yerine getirilir” ifadelerini kullandı.