Daha önce 884 bin liralık nakdi destek verilen mahallede bu kez toplam 295 liralık bütçeyle alınan 3 bin 100 adet meyve fidanı, 43 bin 500 metre kangal boru, 6 bin metre damlama sulama borusu, bin 600 metrekare tarımsal sulama havuzu brandası Alemler Mahallesinde yangından etkilenen üreticilere teslim edildi. Alemler Mahallesinde düzenlenen teslim törenine, Karacasu Kaymakamı Furkan Alpay, Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Aydın Çelik, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, yaz döneminde Aydın’da 10 ilçede yangınların etkili olduğu ve toplamda 6 milyon liralık zarar oluştuğu bilgisini verdi. Bu 10 ilçeden en çok zararın Çine ve Karacasu ilçelerinde meydana geldiğini aktaran Ökdem, Karacasu’da yangından etkilenen üreticilere 884 bin 900 lira nakdi ödeme yapıldığını söyledi. Ökdem törende dağıtılan ürünlerle alakalı olarak ise, “Karacasu ilçemize şu an görmüş olduğunuz ürünler 295 bin liralık bütçeyle alındı. 141 bin 602 liralık toplam 3 bin 100 adet meyve fidanı, yine 141 bin 104 liralık bütçeyle 43 bin 500 metre kangal boru ve 6 bin metrede damlama sulama borusu, 12 bin 272 liralık bütçeyle bin 600 metrekare tarımsal sulama havuzu brandası satın aldık ve bunları bugün sizlere dağıtıyoruz” dedi.

MUHTAR DİBEK: “MAHALLEM ADINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Kürsüye ilk gelen Mahalle Muhtarı Muhammet Dibek, “Mahallemizde çıkan yangınlarda ormanlık alanlarla birlikte tarımsal alanlar zarar görmüştür. Bu zararlar sonucu vatandaşlarımızın arazilerinde mahsulle birlikte tarımsal tesis varlıkları zarar görmüştür. Bugün burada gerçekleştirilen bu törenle vatandaşlarımızın büyük oranda zararları giderilmeye çalışılmıştır. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük katkılarından dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Kaymakamlığımıza, Tarım İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına bir daha böyle afetler yaşanmaması dileklerimle mahallem adına çok teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca giden Kaymakamımız Ahmet Soley ve Ziraat Odası Başkanlığına köyüm adına teşekkür ederim” dedi.

“DEVLETİMİZ HER ZAMAN MİLLETİMİZİN YANINDA”

Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, “Bir kere daha gördük ki devlet her zaman milletinin yanında. Millet de devletine her türlü sadakati göstermeye devam ediyor. Ağustos ayında her ne sebepten çıktıysa gönlümüzün hiç istemediği bir yangın afetine maruz kaldık. Mağdur olan üreticilerimiz oldu, ormanlarımız yandı, tabiattaki pek çok bitki örtüsü zarar gördü. Bugün burada şahit olduğum en çok mutlu olduğum konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tarımsal anlamda dikilecek olan ağaç sayısı yanan ağaç sayısından daha fazla. Bu beni mutlu ediyor. Gelecek 50-100 yılda stratejik savaşlarına neden olacak konulardan biri tarım ürünleri. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza, İl Müdürümüze, İlçe Müdürümüze ve Sayın Kaymakamımıza özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün dağıtılacak ürünlerin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İL MÜDÜRÜ ÖKDEM VERİLERİ AKTARDI

İl Müdürü Ahmet Ökdem, “2021 yılı ülkemiz için yaz ayları pek parlak geçmedi. 2021 yılında ilimizde meydana gelen yangın 10 ilçemizde etkili oldu. Bu 10 ilçemizde toplam 6 milyon liralık yangın zarar ziyanı meydana geldi. Yangından en çok Çine ve Karacasu ilçelerimiz etkilendi. Bakanlık olarak hemen tespitlere başladık. Cumhurbaşkanlığımızdan nakdi yardım talebimiz oldu. Nakdi yardımımız 2 milyon lira olarak geldi ve Karacasu ilçemize bunun 884 bin 900 lirası aktarıldı. Bunlar sizlere nakdi yardım olarak sağlandı. Akabinde Tarım Bakanlığı olarak burada meydana gelen sabit tesis zararları ve diğer zararlarını nasıl telafi edebiliriz noktasında toplam 570 bin liralık bir proje hazırladık. Bunu bakanlığa sunduk ve bakanlığımız projeyi kabul etti. Bunu yine en çok zarar gören iki ilçemize taksim ettik. Karacasu ilçemize şu an görmüş olduğunuz ürünler 295 bin liralık bütçeyle alındı. 141 bin 602 liralık toplam 3 bin 100 adet meyve fidanı, yine 141 bin 104 liralık bütçeyle 43 bin 500 metre kangal boru ve 6 bin metrede damlama sulama borusu, 12 bin 272 liralık bütçeyle bin 600 metrekare tarımsal sulama havuzu brandası satın aldık. Çine ilçemizde de 560 dekarlık bir zeytinlik alanda zarar meydana gelmişti. Burada da 275 bin liralık bütçeyle imar, ihya ve tel çit dağıtımı devam ediyor. Bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum. Bu size dağıtmış olduğumuz ürünlerin hayırlı olmasını, üretime katkı sunmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.