Aydın’ın Efeler ilçesindeki Mesudiye Mahallesi 1642 Sokak’ta yer alan dört katlı bir apartmanın çatı katına üçüncü baz istasyonu kuruldu. Baz istasyonun kurulması ise mahalle halkının tepkisine neden oldu. Mahallelerinde baz istasyonu istemeyen vatandaşlar, adeta isyan etti. Baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlatacak olan mahalle halkı, konuyu mahkemeye taşıyacak.

“MAHALLE HALKI OLARAK HAYATIMIZ TEHLİKEDE”

Söz konusu sokakta annesinin yaşadığını belirten Volkan Özer, “Bundan önce iki tane baz istasyonu kuruldu. Benim bunlardan da haberim yoktu. Üçüncü baz istasyonunun kurulmasıyla diğer iki tane daha baz istasyonunun olduğu öğrendim. Bu sokakta şu anda üç tane baz istasyonu var. Bu baz istasyonları, kanserojen madde içeriyor. Bu nedenle baz istasyonları, insan sağlığı için oldukça tehlikeli. Mahalle halkı olarak hayatımız tehlikede.” dedi.

“İNSAN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Geçen yıl annesinin evine baz istasyonu kurulması için teklif geldiğini ancak kendilerinin kabul etmediğini ifade eden Özer, “Biz, mahalle halkımızın sağlığını tehdit etmemek için bu teklifi kabul etmedik. Rant için böyle bir teklifi kabul etmemiz mümkün değil. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli.” diye konuştu. Baz istasyonlarının kaldırılması için mücadele edeceklerini kaydeden Özer, “Muhtarlık ve Valiliğe başvurdum ancak bir sonuç elde edemedim. Mahalle halkı olarak baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlatacağız. Kampanya sonunda topladığımız imzalarla konuyu mahkemeye taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

“MAHALLEMİZDE BAZ İSTASYONLARINA TAMAMEN KARŞIYIZ”

Mahalle sakinlerinden Ercan Yalçın ise, “Çocuklarımız ve bizler kanser olma riski altında mahallemizde yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Sokağımıza baz istasyonu kurulmasına karşıyız. En kısa sürede bu yanlıştan dönülmeli ve üç baz istasyonu kaldırılmalı.” dedi. Mahalle sakinlerinden Ülkü Kılınç da, “Sağlık yönünden bizi etkiliyor. Baz istasyonlarının mahallemizde olmasına tamamen karşıyız. Hepimiz için çok riskli. Gerekli çalışmaların yapılarak baz istasyonlarının kaldırılmasını istiyoruz. Baz istasyonlarının mahalle arasında olmaması gerekiyor. İnsanların olmadığı yerlere baz istasyonları yapılabilir ama mahallelerde yer alması hepimiz için çok zararlı. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.