Yapılan son duruşmada katilin cinayeti tasarlayarak işlemediğine yönelik duruşma savcısının mütalaasına itirazda bulunan baba Zekeriya Çetinkaya, katilin en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, "Kızım kara toprakta, eşim halen can derdinde. Bu can zindanlarda çürüdüğünü görmek istiyorum" diye konuştu.
Aydın'ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz 4 Mart'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan polis memuru Suat Teke, meslektaşı eski kız arkadaşı Hatice Büşra Çetinkaya'nın kullandığı otomobilin yolunu Ata Mahallesi'nde kesti. Beylik tabancasına sarılan Teke, Afyon'da görevli olan Hatice Büşra Çetinkaya'nın otomobiline kurşun yağdırdı. 8 kurşunun isabet ettiği Çetinkaya ve annesi ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Hatice Büşra Çetinkaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra gözaltına alınan Suat Teke tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İNDİRİM TALEBİ

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Suat Teke'nin 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan' 5 yıla kadar hapis ve 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan da 20 yıla kadar hapsi istenildi. Davanın en son görülen 6'ncı duruşmasında mütalaasını veren duruşma savcısı bir kimsenin yaşam hakkı ve vücut bütünlüğüne karşı eylemde bulunmaya sebatla ve koşulsuz olarak karar vermesi, düşünüp planladığı suçu işlemeden önce makul bir süre geçmesi, ruhi sükunet gibi kriterlerin olmadığını söyleyerek, Teke'nin tasarlayarak değil, kasten öldürme suçundan yargılanmasını istedi. Savcı, Teke'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis yerine müebbet hapis cezası verilmesi isteğinde bulundu. Savcı aynı saldırıda Güngör Çetinkaya'yı da 3 kurşunla yaralayan Teke'nin aynı nedenlerle kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından 15 yıla kadar hapis ile cezası verilmesini istedi. Savcı, yasal unsurlar oluşmadığı için Teke'nin kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan beraatini talep etti. Mahkeme kararını açıklayacağı bir sonraki duruşmayı 24 Ocak'a erteledi.

YENİDEN YATAĞA DÜŞTÜ

Savcının mahkemeye sunduğu mütalaa Çetinkaya ailesinin acısını bir kat daha attırdı. Olayın ardından ölümden dönen, çok sayıda ameliyat geçiren, hayati tehlikesi olmasına rağmen tüm duruşmalara katılarak duruşmalarda kızının katilinin en ağır cezayı alması için ölmeyi göze alan Güngör Çetinkaya savcının mütalaası sonrası bir kez daha yatağa düştü. Çektiği acılara vücudu direnemeyen talihsiz kadın evinde zor günler geçiriyor.

KIZIMA TEHDİT MESAJLARI ATTI

Olaya ilişkin savcının mütalaasının eşini ve kendisini yaraladığını dile getiren acılı baba Zekeriya Çetinkaya, şöyle dedi: "Son duruşmada duruşma savcısının mütalaasında olayın tasarlama olmaksızın gerçekleştiğini belirtip katilin cezasında indirim istemesi bizi daha çok yaraladı. O katil kızıma olaydan önce attığı mesajlarında, "Çok yakın zamanda patlatacam bombayı, hadi bakalım hazır ol", "Senin gibilerin hak ettiği bu" yazıyor, olay günü sanığın kızımı aracı ile takip ediyor. Atışa hazır halde bulunan beylik tabancasıyla kızımı öldürüyor ama bunca ortada somut delil varken cinayet tasarlanmadan işlenmiş, böyle bir şey mümkün olamaz. Katilin savunmasında 'sarhoştum, bir anlık sinirle yaptım' demesini mi savcıyı bu kanaate sürükledi onu bilemiyorum" dedi.

EN AĞIR CEZA VERİLMELİ

Kızının katiline en ağır cezanın verilmesinin istediğini belirten Çetintaya, "Kızım hayatının baharında kara toprağa girdi. Eşim, 4 ay yaşam savaşı verdi. Bağırsağı işlevini kaybetti. Halen olayın şokunu üzerinden atamayan eşim zor günler geçiriyor. Katile verilecek en ağır ceza kızımızı geri getirmeyecek ancak sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası alması bizim acımızı biraz olsun hafifletecektir. O cani zindanlarda çürümeli. Türk adaletine güveniyoruz" diye konuştu.