Ocak ayının ilk haftasında yapılacak olan Bakkallar Odası seçimlerinde yer krizi yaşanıyor. Seçimlerde aday olduğunu açıklayan Murat Okul, mevcut yönetimin, mekan olarak 50 kişinin sığacağı Şoförler Odasını belirlediğini ve bunu uygun bulamadıklarını dile getirdi.

'ÜYELERİMİZLE İLETİŞİMİMİZİ ENGELLEMEKTİR'

Murat Okul ve yönetiminin yaptığı basın açıklamasında, "9 Ocak 2022 Pazar günü yapılacak olan Bakkallar Odası seçimleri için mevcut yönetim, mekan olarak ancak 50 kişinin sığabileceği Şoförler Odası salonunu uygun görmüş. Bu pandemi şartlarında ve güvenlik açısından yaklaşık yediyüz üyesi olan bir odanın seçiminin böyle bir salonda yapılması hangi akla hizmet etmektir? Anlamakta güçlük çekiyorum. Sayın Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ın oluruyla Genel Kurulun belediye düğün salonunda yapılması için, İlçe Seçim Kuruluna müracaat ettik ve müracaat ilk anda görevliler tarafından çok yerinde olduğu ifade edildi. Buna rağmen ne hikmetse talebimiz daha sonra reddedilmiş ve Şoförler Odası salonu onaylanmıştır. Anladığımız kadarıyla bu karar oda seçiminde taraf olduğu iddia edilen bir siyasi iradenin müdahalesi sonucunda, katılımı düşük tutmak ve salonda bizim üyelerimizle iletişimimizi engellemektir" diye konuştu.

'HİZMET NASIL YAPILIR GÖSTERECEĞİZ'

Mevcut yönetimin yaptıklarının hesabını vermek ve yapacaklarını anlatmak yerine seçimleri bir siyasi figürün müdalesine bağladıklarının altını çizen Okul, "Kendilerini falanca bizim arkamızda diye ifade etmeye başlamışlardır. Nazilli Bakkallar Odası siyasetin arka bahçesi değildir ve biz bir siyasi partiye yönetim seçmeyeceğiz. Biz misyonu ve gayesi, üyelerine hizmet etmek ve onların haklarını koruyacağımız bir yönetim seçeceğiz. Mevcut yönetimin şuandaki pozisyonu, kelimenin en hafif anlamıyla acizliktir. İşte biz bu yüzden bu misyon ve hedefi hayata geçirmek için aday olduk ne yaparlarsa yapsınlar ki korkunun ecele faydası yok. Biz bu seçimi alacağız ve hizmet nedir, nasıl yapılırmış bunu göstereceğiz" dedi.