Aydın’da sevilen iş insanı Ömer Altuntaş, 2017 yılında ‘Optimum Kalibrasyon’ firmasını kurdu. Kaliteli hizmet anlayışıyla kısa sürede Optimum Kalibrasyon, sektöre damgasını vurdu. Aydın’ın ilk ve tek kalibrasyon firması olan Optimum Kalibrasyon, alanında uzmanlaşmış personeli ve doğru, güvenilir hizmetiyle sağlık kuruluşları, fabrika ve şirketlerin ilk tercihi oldu. Aydın’ın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet sürdüren Optimum Kalibrasyon, kenti başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor.

“CİHAZLARIN TEST KALİBRASYONLARINI YAPIYORUZ”


Adnan Menderes Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan Altuntaş, kalibrasyon sektörüne adım atmasını anlattı. Evli ve iki çocuk babası olan 43 yaşındaki Altuntaş, “2017 yılına kadar İl Kültür Turizm Bakanlığı’nda arkeolog olarak görev yaptım. Aydın’da ve Türkiye’nin birçok ilinde ihtiyaç gösteren tıbbi ve endüstriyel cihaz ölçüm firmalarının şehrimizde olmadığını fark ettim ve Mayıs 2017’de Optimum Kalibrasyon firmasını kurdum. Firmamız şu anda kamu sektöründen özel sektöre birçok sağlık kuruluşu, fabrika ve farklı alanlarda çalışan şirketlere kalibrasyon hizmeti veriyor. Optimum Kalibrasyon medikal cihazların test ve kalibrasyon sistemleri konusunda dünya lideri olan firmaların test cihazlarını kullanarak sağlık kuruluşlarında bulunan tüm cihazların ulusal ve uluslararası standartlara göre elektriksel güvenlik testlerini, yoğun bakım ünitesi, ameliyathane ve laboratuvar ağırlıklı cihazların test kalibrasyonlarını yapıyor. Altyapımızı geliştirmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Yani ‘testi yaptık, bizim işimiz bitti’ gibi bir bakış açısına sahip değiliz. Cihazlarımız ve ekibimiz bu anlamda sektörün hizmetindedir.” dedi.

“BAŞARILI BİR FİRMAYIZ”


Kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Altuntaş, “Kalibrasyon, belirlenmiş koşullar altında, doğruluğu bilinen bir ölçüm standardını veya sistemini kullanarak diğer test ve ölçüm aletinin doğruluğunun ölçülmesi, sapmalarının belirlenmesi ve doküman haline getirilmesi için kullanılan ölçümler dizisidir. Bu anlamda artan iş hacmi doğrultusunda kaliteden ödün vermeden teknolojiye ayak uyduran ekipmanlarımız ve alanında uzmanlaşmış personelimiz ile doğru, güvenilir zamanında kalibrasyon hizmetini sunuyoruz. Günümüzün gelişen teknolojisi ve artan kalite standartları ile birlikte insan sağlığını direkt ilgilendiren teşhis ve tedavi cihazlarının doğru çalışmasının öneminden yola çıkarak kurmuş olduğumuz Optimum Kalibrasyon firmamız, Aydın’ın ilk ve tek kalibrasyon firmasıdır. Başta Aydın olmak üzere İzmir, Denizli, Muğla, Manisa, Balıkesir, Ankara, Kayseri, Karabük, Kırıkkale, Kütahya, Burdur gibi Türkiye’nin birçok ilinde faaliyet gösteriyoruz. Başarılı bir firma olduğumuzu düşünüyorum.” diye konuştu. Sektörde kısa sürede elde ettiği başarının sırrını paylaşan Altuntaş, “Birinci kural dürüst ve düzgün iş yapmak. Bunların dışında iyi ekip kurmak gibi basit dengeler var. Kısaca kafası çalışan bir insanın etik değerlere dikkat ettiği takdirde ve çok çalıştığında Türkiye’de başarılı olmama ihtimali yok bence. Hayatta ne yaparsanız yapın aklınızda öncelikle işinizin olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“FUTBOL BENİM İÇİN BİR TUTKU”


Sporcu kimliğiyle tanınan iş insanı Altuntaş, aynı zamanda Aydın Büyükşehir Belediyespor’da Futbol Şube Sorumlusu görevini de başarıyla sürdürüyor. Sporu çok sevdiğini ve küçük yaşlardan itibaren her zaman sporun içerisinde yer aldığını kaydeden Altuntaş, “Herkesin hayatında işi dışında kendini dinlendirdiği, sorunlarından arındığı veya kendine ayrı bir yarattığı dünyası var. Spor bazen benim işimin önüne geçiyor. Futbol hakemliği yaparken de böyle oldu. Sporu çok seviyoruz. Futbol bunun içinde daha ön plana çıkıyor. Futbol benim için bir tutku. Bazen işimden önce kulübümü düşünüyorum. O hafta bir maçımız varsa başkanımız Polat Bora Mersin ile aynı şekilde işimizi düşünemiyoruz, o maçı, finali düşünüyoruz. Tabi bu içimden gelerek yaptığım bir şey. Bunu sevmezseniz, içinizde hissetmezseniz zaten yapamazsınız. Tutkuyla yaşadığınız, hobinizin ve onların beraber sağladığınız faydanın bir etkisiyle yapılıyor.” dedi.
Aydın Büyükşehir Belediyespor’un çok büyük bir kulüp olduğunu kaydeden Altuntaş, “ Didim’den Buharkent’e kadar herkesi temsil ediyor ama bütçelerimiz çok yüksek değil. Özellikle futbolda açısından çok düşük, çok mütevazi bütçelerle biz bu işi götürüyoruz. Hedef, her zaman imkanlarımızın en iyisi. Allah, bizi mahcup etmedi, üç sene üst üste şampiyon olduk. Bu sene yine imkanlarımız dahilinde Aydın Büyükşehir Belediyespor Futbol Kulübü, en iyisini yapacaktır. En iyisini yapınca da bunun karşılığı neyse onu alacağımızı biliyoruz.” diye konuştu.