Eğitimle birçok çocuğun otizmden çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Çerçioğlu, kendilerinin iktidarında, otizmli çocuklara haftalık 40 saatlik eğitimin ücretsiz verileceğini söyledi.
Kayseri'de düzenlenen Engelsiz Yaşam Buluşması programına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldı. Yoğun ilgi gören programda Başkan Çerçioğlu da otizm ile ilgili bir konuşma yaptı. 0-3 yaş aralığında otizmin ortaya çıktığını belirten Çerçioğlu, otizmde erken teşhis ve eğitimin çok önemli olduğunun altını çizdi. Otizmli çocukların haftalık 40 saatlik kaliteli eğitime ihtiyaç duyduklarına, şu anda bu eğitimin sadece 2 saatinin devlet tarafından karşılandığına işaret eden Çerçioğlu, otizm eğitiminin de çok pahalı olduğunu vurguladı.

40 SAATLİK EĞİTİM SÖZÜ


Kendilerinin iktidarında, otizmli çocuklara haftalık 40 saatlik eğitimin ücretsiz verileceğini kaydeden Başkan Çerçioğlu, "Eğer bizim çocuklarımız sadece Aydın’da değil 81 vilayette bu eğitimi alırsa, birçok çocuğumuzun otizmden çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu biliyorum" dedi.

“ENGELSİZ BİR KENT YARATMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM”


Sesi titreyerek kendisinin de otizmli annesi olduğunu anlatan Başkan Çerçioğlu, "Benim çocuğuma bu teşhis konulduğunda, inanın korkunçtu ama yalnız olmadığımı biliyordum. Otizm Derneği vardı ve özel çocuklarımızın aileleri vardı. Bundan sonraki yaşantımda da engelsiz bir kent yaratmak için tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Her zaman kente bir kadın, bir anne gözü ile bakmayı sürdüreceğim” şeklinde konuştu. Programda yer alan vatandaşlar da, konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan Başkan Çerçioğlu’nu alkışlayarak, moral verdi.