Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP’nin Kayseri’de düzenlediği ‘Engelsiz Yaşam Buluşması’ toplantısına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı toplantıda Başkan Çerçioğlu, duygusal bir konuşma gerçekleştirdi.

“BENİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK”


Aydınlılar için çalışmaya devam edeceğini belirten Başkan Çerçioğlu, “Alt yapı-üst yapı aslı görevlerimiz, yapıyoruz. Ben kente, bazen belediye başkanı gözüyle bazen kadın gözüyle en çok da anne gözüyle bakıyorum. Kentimde vatandaşlarımızın, çocuklarımızın hayatını kolaylaştıramıyorsam ben o kentte belediye başkanlığı yapamam. Benim için önemli olan insanların hayatını kolaylaştırmak.” diye konuştu.

“YALNIZ DEĞİLSİNİZ, BİZLER VARIZ YANINIZDA”


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen otizm merkezlerinin üçüncüsünün Kuşadası'nda açılacağını, bu merkezlerin sayısının artacağını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Yük genelde annelerimizin sırtında kalıyor. Bundan yola çıkarak biz kentimize alzheimer merkezleri ve engelli çocuklarımız için merkezler ve birçok proje ürettik. Araştırmalara göre, 2030 yılında iki çocuktan biri otizmli olacağı ifade ediliyor. Biz de Aydın’da Büyükşehir Belediyesi olarak iki tane otizm merkezi açtık. Bu merkezlerde çalışmalarımızı tamamen bilimsel olarak yapıyoruz. Araştırmalarımın sonucunda bu işi Türkiye’de en iyi yapanlardan bir tanesinin Tohum Otizm Vakfı olduğunu öğrendim. Onlarla iletişime geçtim ve Aydın’a davet ettim. En iyi kadrolarıyla Aydın’a geldiler. Bizim merkezimizdeki öğretmenlerimize, psikologlarımıza, ailelerimize eğitimler verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Şu anda da Kuşadası ilçesinde üçüncü bir otizm merkezi açıyoruz. İnanın yalnız değilsiniz. Bizler varız yanınızda. Otizm 0 ve 3 yaşında ortaya çıkıyor. Erken teşhis ve iyi kaliteli bir eğitim haftada 40 saat. Şu anda sadece 2 saati karşılanmaktadır bunun, eğitimi de oldukça pahalıdır. Ben biliyorum bizim iktidarımızda haftada 40 saat otizmli çocuklarımıza eğitim vereceğiz, ücretsiz olarak.” şeklinde konuştu.