Aydın’da öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim ve öğretim hayatlarını sürdürebilmesi için Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçiren Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Efeler’deki üç okulun eğitim ve öğretime hazır hale gelmesi için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşaat süreçleri devam eden okulların tamamlanmasıyla birlikte Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adnan Menderes Mahallesi’ne yeni bir ilkokul, Cumhuriyet Mahallesi ve Fatih Mahallesi’ne ise depreme dayanaksız olmasından dolayı tamamen yenilenen bir ilkokul ve bir ortaokul kazandıracak.

ADNAN MENDERES’E 32 DERSLİKLİ İLKOKUL

Okullarla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Adnan Menderes Mahallesi’ndeki Murat-Hale Küçükoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alana yeni bir ilkokul inşa edeceğiz. Geçtiğimiz aylarda başlanan inşaat çalışmalarını, yeni öğretim yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Dört katlı olacak olan bu okulumuz, toplam 32 derslikten oluşacak. Okulumuzun tamamlanmasıyla birlikte Adnan Menderes Mahallesi’ndeki diğer okullarımızdaki sıkışıklığı da çözeceğiz. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulumuzun depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesinin ardından geçen yıl yıkımını gerçekleştirmiştik. Bu okulumuzda inşaat çalışmaları sorunsuz bir şekilde devam ediyor. İnşaat çalışmalarının planlanan tarihte tamamlanmasını öngörüyoruz ve yeni eğitim öğretim yılına yetişmesini hedefliyoruz. Yahya Kemal Beyatlı İlkokulumuz dört katlı olacak ve 24 derslikten oluşacak.” diye konuştu.

MİMAR SİNAN’A YENİ BİR OKUL İNŞA EDİLECEK

Nahit Menteşe Ortaokulu’nun ise ihale sürecinin tamamlandığını ve ruhsatının alındığını kaydeden İl Müdürü Okumuş, “Önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarının başlamasını planlıyoruz. Dört katlı, 24 derslikten oluşacak okulumuzu, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının ikinci sezonuna yetiştirmeyi öngörüyoruz. Ayrıca Mimar Sinan Mahallesi’ne 4 katlı, toplam 32 derslikten oluşan yeni bir okul inşa edeceğiz. Bu okulumuzun ihalesini de üç gün önce gerçekleştirdik. Aliya İzzetbegoviç İlkokulu’muzun da bahçesine 8 derslikli yeni bir ana okul inşa ettik. Bu anaokulumuz da bu eğitim-öğretim sezonun ikinci yarısında hizmet vermeye başlayacak. Tüm okullarımızın hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Aydın’da eğitimin daha da üst seviyeye çıkması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden İl Müdürü Okumuş, “Amacımız, ilimizdeki tüm öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim ve öğretim hizmeti sunmak. Bu anlamda inşaat çalışmaları devam eden okullarımızın tamamlanmasıyla birlikte Efeler’de 2 yıl içerisinde ikili eğitimi tarihe gömerek tekli öğretime geçmeyi hedefliyoruz. Aydın’da eğitim ve öğretimin daha üst noktalara ulaşması için gece-gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tüm enerjimizi bu yönde harcıyoruz.” dedi.