Efeler ilçesinin dezavantajlı mahallelerinden biri olan Kocagür mahallesinin muhtarı, kendini köyüne ve çocuklarına adadı. Köyde kurduğu spor kulübü ile gençleri uyuşturucu batağından kurtarıp spora teşvik etmesiyle takdir toplayan muhtar Akrancı, köy okulunda da gönüllü hademe gibi çalışıyor.

KALORİFERCİ DEĞİL MUHTAR

Her gün sabah erkenden Kocagür İlkokulu'na giden muhtar, çuvallar dolusu kömürleri kazana atıp okulun kaloriferlerini yakıyor. Kaloriferin kazanını da kendisi temizleyen muhtar Akrancı, zaman zaman okulun temizlik ve badana işlerini de yapıyor. Sabah okula gelen çocuklar, muhtar Akrancı sayesinde sıcacık ortamda ders görüyor. Muhtar Akrancı, köyü için yaptığı çalışmalarla kendisine 'brova muhtar' dedirtiyor.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Her şeyi çocuklar üşümesin diye yaptığını belirten muhtar Akrancı, "Köyümüzün okulunda normalde 2 temizlik görevlisi görev yapıyor. Onlar daha çok okulun temizliği ve dersliklerin bakımıyla ilgileniyor. Ben de köyümüzün çocukları için bir şey yapmak istedim. İki torunumun da okuduğu okulda her sabah gönüllü olarak kaloriferleri yakıyorum, kazanların temizliğini yapıyorum. Çocuklar sabah okula geldiklerinde sınıfta üşümeden ders işliyor. Amacım köyümüzün çocuklarının çeşitli nedenlere eğitimden uzaklaşmasına engel olmak. Çocuklar bizim geleceğimiz, onlar için ne yapsak az" dedi.