Aydın’da çalışmalarını sürdüren CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, ülkede yaşanan ekonomik durumu değerlendirdi. Gelen zamlarla birlikte vatandaşların zor günler geçirdiğini vurgulayan CHP’li Özdemir, Millet İttifakı ile halkın yüzünün güleceğini söyledi. Şu anda çeyrek altının bin 453 lira olduğunu ifade eden Başkan Özdemir, “Dolar 16 lirayı geçti, Euro 17 lirayı geçti. Benzine 56 kuruş zam geldi. Market fiyatları zamlı olarak günde en az 2 kere değişmeye devam etti. Dün asgari ücret 4250 lira olarak açıklandığında 274 dolar ediyordu, bugün 265 dolara düştü. Ve tabi kadına şiddet, taciz, tecavüz bitmedi.” diye konuştu.

“BETERİN BETERİ DE VAR SÖZÜNÜ BİREBİR YAŞIYORUZ”


Vatandaşın bu yükü hak etmediğini, gençlerin de bu umutsuz ortamı hak etmediğini kaydeden CHP’li Özdemir, “Asgari ücret arttı diye düşünenler daha fazla oranda artan doğalgaz, elektrik, gıda, benzin zamlarını göz ardı ediyorlar. Bugün artık yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz her şey yurt dışından ithal. Dolayısıyla her şey dolar üzerinden ilerliyor. Bu anlamda asgari ücrete baktığımızda 2021 yılında asgari ücret 380 dolar iken, bu yılla beraber 265 dolara düşmüş oluyor. Beterin beteri de var sözünü birebir yaşıyoruz. Çocuğuna ayakkabı alamazken, ekmek alamayan bir topluma dönüştük. Bu ülkede 74 yaşında ekmek kuyruğunda, kırk yıl çalışıp vergisini ödeyip emekli olmuş ama rahat edeceğine, zor koşullarda yaşam mücadelesi veren emeklilerimiz var. Emekliler para harcamamak için evde otururken bile paraları pul oldu.” şeklinde konuştu.

“GENÇLER İŞSİZLİKTEN EĞİTİMİNİ YARIDA BIRAKMAYACAK”


Nefes almanın bile artık lüks olduğunu dile getiren Başkan Özdemir, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz hazırız, halkın nefesi olmaya, umutları yeşertmeye, adil insanca yaşamak için hep birlikte omuz omuza, yürek yüreğe mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadının, gencin, yaşlının, emeklinin, çiftçinin, esnafın sesi olmaya, yoksulluğu yoksunluğu bitirmek için birlikte başarmaya geliyoruz. Gençler işsizlikten, yoksulluktan eğitimini yarıda bırakmayacak. Emekli en keyifli dönemlerinde rahat bir hayat sürecek. Ve kadınlar. İstanbul Sözleşmesi derhal yürürlüğe girecek ve kadınların, çocukların huzurlu, güvende yaşaması sağlanacak. Millet İttifakı'nda halk nefes alacak, yüzler gülecek. Her şey çok güzel olacak. Çünkü Geliyor Gelmekte Olan!” dedi.