Aydın’da son dönemde akaryakıt ve yedek parça başta olmak üzere girdi maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle Aydın Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi tarafından toplu taşıma araçları ve taksi ücretlerine zam yapıldı. Aralık ayının başında yapılan yeni ücret tarifesinin yılsonu ya da yılbaşında uygulanması yönünde karar alındı.

“ARZ-TALEP DENGESİNİ DE GÖZETMEK GEREKİYOR”


Yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başlamadan akaryakıt başta olmak üzere çeşitli girdi maliyetlerine yeni zamlar geldi. Yeni gelen zamlardan etkilenen şoför esnafı, merkezi hükümet ve belediyelerden destek bekliyor. Son gelen zamlarla birlikte yaşanan sürece değinen Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Ulaşım ücretlerine yapılan zam, yeni gelen fiyat artışıyla birlikte eridi. Bizim amacımız zam yapmak değil, biz halkımızı da düşünmek zorundayız. Fiyatı belirleyen maliyet ancak arz-talep dengesini de gözetmek gerekiyor.” diye konuştu.

“BİZ ŞOFÖRLER ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”


Şoför esnafının kamu hizmeti yaptığını vurgulayan Başkan Özmeriç, “Bu anlamda, şoför esnafına sahip çıkılmalı. ÖTV ve KDV başta olmak üzere çeşitli masraflarımızın şoför esnafından alınmaması gerekiyor. Bu süreçte akaryakıt ve yedek parça fiyatlarında artışlar yaşandı. Merkezi hükümet ve tüm belediyelerin şoför esnafı için elinden geleni yapması gerekiyor. Biz şoförler elimizden geleni yapıyoruz. Gelen zamlar, adeta elimizi kolumuz bağladı. Şoför esnafına gereken desteğinin verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.