Türkiye Barolar Birliği’nin 65. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilen ve TBB Divan Kurulu Saymanlığı’na getirilen Av. Gökhan Bozkurt, Aydın Baro Başkanlığı görevinden istifa etti. Bozkurt’un istifasının ardından Aydın Barosu Yönetim Kurulu’nca yapılan toplantıda yeni başkan olarak Baronun Genel Sekreteri Anıl Yetişkin seçildi. Aydın Barosu makamında devir-teslim töreni düzenlendi.

BİR BAYRAK YARIŞIDIR


Aydın Barosu’nun yeni Başkanı Av. Anıl Yetişkin, bayrak yarışında görevi kendisinin devraldığını belirterek, “Türkiye Barolar Birliği’nin 4-5 Aralık’ta olağan genel kurulu yapıldı. Yönetim Kurulu’na Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt da seçildi. Bu sebeple kendisinin inandığı etik kurallar ve meslek kurallarına bağlılığından dolayı Av. Gökhan Bozkurt, Aydın Barosu Yönetim Kurulu’na istifasını sundu. Avukatlık Kanunu gereğince Baro Başkanının görevden ayrılması durumunda mevcut yönetim kurulu kalan süreyi devam ettirmek için kendi arasından bir başkan seçimi yapıyor. Dün yaptığımız toplantı neticesinde yönetim kurulu üyelerimizin oylarıyla bu onurlu ve kutsal göreve seçildim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu görev bir bayrak yarışıdır. Bunun bilinciyle yönetim kurulu üyelerimizle beraber görevimi layıkıyla yerine getireceğim” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI


Aydın Barosu eski başkanı ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Divan Kurulu Sayman üyesi Gökhan Bozkurt ise birlikte görev yaptığı Aydın Barosu Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek yeni başkan Anıl Yetiştin’e görevinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından Bozkurt tarafından Aydın Barosu’nun yeni başkanı Anıl Yetişkin’e cübbe giydirildi. Yetişkin ise Bozkurt’a Aydın Barosu’na verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek kendisine plaket, Efe figürü ve çiçek verdi. Bozkurt, devir-teslim töreninde gözyaşlarına zor hakim olurken Yetişkin, meslektaşlarının tebriklerini kabul etti.
Öte yandan Anıl Yetişkin’in Baro Başkanı olmasının ardından Baroda Genel Sekreterliğe İlker Üstündağ getirilirken Mustafa Sabuncu da yönetim kurulu üyeliğine girdi.