Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, aralık ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen yılın son toplantısını, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz yönetti. Karakoz başkanlığında toplanan meclis üyeleri, gündemde yer alan 58 maddeyi görüştü. Gündemin en dikkat çeken maddeleri ise 'doğalgaz' oldu. Didim, Germencik, Sultanhisar, Köşk ve Koçarlı ilçelerinin Enerya Aydın Gaz dağıtım lisansı kapsamına alınması oy birliği ile kararlaştırıldı.
Söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, 5 ilçenin Büyükşehir Belediyesi'nin de gösterdiği yapıcı yaklaşımla doğalgazla tanışacağını, vatandaşın doğalgaz konforundan faydalanacak olmasının memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ


Grup olarak daha önce meclise doğalgaz ile ilgili bir teklif verdiklerini belirten Arı, teklifte, doğalgaz şirketinin yatırım için bozduğu yol ve caddeleri, sorumluluğunda bulunan belediyelerin eski haline getirmesini istediklerini hatırlattı. O meclis toplantısını yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da kendilerini kamu kaynaklarını kar amacı güden bir şirkete aktarma kastı ile hareket etmekle suçladığını savunan Arı, “Bugün geldiğimiz noktada halka hizmet maksadıyla bu o günkü siyasi çıkışlarından bize göre şov olarak gördüğümüz o davranışından yaklaşımından vazgeçtiğini görmüş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Kendisine Aydın'a, Aydın halkına hizmet noktasında bu noktaya gelişmiş olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Tekrar ilçelerimize doğalgazın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

“BAŞKANIMIZ ŞOV YAPMAZ, HİZMET ÜRETİR”


Arı’ya cevap veren Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz da, “Sayın meclis üyem, mevzuata göre hareket etmekle mükellefiz. Siz de bunu biliyorsunuz. O dönem mevzuatın içinde mümkün olmayan bir durum. Sonrasında mevzuatın değişmesi ile birlikte uygun hale geldi. Ayrıca sayın başkanımız, şov yapmaz, hizmet üretir. Kaldı ki üçüncü dönem belediye başkanlığı da bunun en büyük göstergesidir, örneğidir" ifadelerini kullandı. Diğer gündem maddelerinin de ele alınmasının ardından toplantı, sona erdi.