AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, TBMM'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bütçe görüşmelerine ara verildiği sırada gazetecilere açıklama yapan Yavuz, konuşmasının ilk bölümünü Aydın’ın güzellilerine ayırırken, ikinci bölümde stokçuları eleştirdi.

‘AYDIN HER ŞEYİ İLE GÜZEL BİR MEMLEKET’


Aydın inciri marka oldu diyen Yavuz, bölgedeki birçok ürünün coğrafi işaret aldığını altını çizdi. Yavuz, “Hem AB’den tescil aldı. Bunun yanında Aydın kestanesi, Aydın Mehmetçik zeytinyağı, Dikmen Çiçek, Memecik Nazilli Kar Helvası, Nazilli pidesi, Çine köftesi, Söke körüklü çizmesi, Söke Şevketi Bostan yemeği, Aydın Kabak Tatlısı gibi daha sayamadığım birçok ürünümüz coğrafi işaret aldı. Aydın toprak yapısı bakımından Evliya Çelebinin tarifine baktığımızda hakikatten yaradanın torpilli noktalarından. Aydınımız bitkisel ürünler olarak sıralamaya baktığımızda 14 tane bitkisel üründe 1, 2, ve 3 olan ürünlerimiz var. Aydın tarihsel açıdan da ciddi tarihsel kültürün oldu bir yer. Aydın her şeyi ile çok güzel bir memleket. 12 ay turizmi olan, bunun yanında sanayimizde gelişiyor” diye konuştu.

‘BU AHLAKİ BİR DURUM DEĞİLDİR’


Stokçu ahlaksızlara pirim verilmemesini isteyen Milletvekili Yavuz, “Bu kadar güzelliklerin içinde tabi ki bu günlerde gündemde olan sıkıntılı bir durum var. Akıl tutulması yaşayaraktan ülkemize ve milletimize ihanet olarak gördüğüm maalesef başımıza bir stokçuluk beydah oldu. Maalesef de tarihten de ders alamıyoruz. Geçmişe de baktığımızda bunların ne kadar sıkıntılar yarattığı görüyoruz. Tabi devletimizin gerekli kurumları gerekeni yapacaktır. Yapmaya da başlamıştır. Vatandaşımız da bu ahlaksızlıklara da pirim vermemesi lazımdır. Çünkü bu bir ahlaki durumdur. Hep birlikte bu konuyu gördüğümüzde gerekli yerlere bildirip ceza almaları da sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.