Özellikle Ataköy’de ekilip dikilebilir tarım arazileri RES’ten etkilenecek vatandaşlar arazilerine şerh konulmasıyla seslerini her geçen gün yükseltirken Ataköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Dibek ve meclis üyelerinin daveti üzerine Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) köye gelerek vatandaşlara destek verdi. Vergili’ye AYÇEP yöneticileri ve İzmir'den gelen Karaburun Çevre Platformundan Hüsnü Dilli de eşlik etti. Vergili, nasıl bir yol izlenmesi hakkında bilgilendirme yaparken daha önce RES tecrübesi yaşayan Hüsnü Dilli'de deneyimlerini paylaştı. Ziyarette CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, parti yöneticisi Serkan Kurt, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Nuri Öncü, Erdinç Gümüş, İYİ Parti Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt, Aydın Büyükşehir ve Karacasu Belediyesi Eski Meclis Üyesi Kenan Tabak, Karacasu Çevre Derneği Yöneticisi Cavit Paksoy da yer aldı. Desteklerinden dolayı misafirlere teşekkür eden vatandaşlar, milletvekillerini ve Ziraat Odalarını da gerek köylerinde gerek 17 Aralık'ta Işıklar'da yapılacak Halkın Katılımı Toplantısında yanlarında görmek istediklerini beyan etti.

"HALK RES İSTEMİYOR"


Ziyaretin sonunda bir açıklama yapan AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, “Ataköy ve diğer 5 köy halkı arazileri içerisinde kurulacak olan RES santralleriyle ilgili Ataköy Muhtarlığı ve bu bölgenin meclis üyeleri bizleri çağırdılar, halkı bilgilendirmemizi istediler. Biz de Ataköy’e geldik. Karaburun Çevre Platformundan Hüsnü Dilli RES’lerle ilgili büyük deneyimleri var. O da tecrübelerini paylaştı. Ataköy halkı arazilerinde RES ve patlamalı taş ocaklarını kesinlikle istemiyorlar. İçme suyu kaynaklarının biteceği, yeşilin kuruyacağını ve tarım arazilerinin zarar göreceğini söylediler" dedi.

"HALKIMIZIN BU HAKLI DAVASINDA YANINDAYIZ"


Sözlerini sürdüren Vergili, "Ataköy halkı kesinlikle RES’leri, patlamalı taş ocaklarını arazilerinde ve köyün yakınlarında istemiyorlar. Çünkü burada geçim kaynakları zeytin gibi tarım ürünleri ve hayvancılık. Ataları burada yaşamış, kendiler burada yaşayan bu insanlar bu yatırımların kendilerine zararlı olduğunu bildiklerinden karşı çıkıyorlar. Biz de Aydın Çevre ve Kültür Derneği olarak Ataköy ve 5 köy halkının haklı mücadelelerinin yanındayız” dedi. Hüsnü Dilli'de “Karaburun örneğinden yola çıkarak bilgilendirmede bulunduk. RES’ler tarım alanları, hayvancılık yapılan yerler, meralar ve ormanlar dışında yapılmalıdır. Ama görünen o ki tek bir kriterleri rüzgar nerede elverişliyse oralara dikiyorlar. Tarım arazisi varmış, hayvancılık yapılıyormuş umursamıyorlar. Biz halkımızın bu haklı davasında sonuna kadar yanlarındayız” ifadelerini kullandı.