Didim Belediyesi, sosyal yardıma muhtaç vatandaşlar için yeni bir kampanya başlattı. Kampanyanın içeriğiyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a Başkan Yardımcısı Öznur Gündoğdu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Badeser Dumlupınar eşlik etti. Toplantıda konuşan Atabay, CHP’nin muhtar, vatandaşlar ve aileler için kara kış kampanyası başlattığını hatırlatarak, “Sosyal demokrat belediye olarak bizler de bu kampanya içerisinde yer alacağız. Didim Belediyesi olarak kara kış kampanyasına destek olmak için çalışma başlattık. Bu kampanyadan yararlanmak isteyenler de, yardım yapmak isteyenler de Belediye Halk Masası’na ya da 444 81 09 no’lu telefona bilgi verebilirler.” dedi.

ASKIDA FATURA, GIDA PAKETİ VE SICAK YEMEK YARDIMI


Başkan Atabay, kış aylarında elektriğe bir zam beklendiğini ifade ederek, “Özellikle elektrikle ısınan vatandaşlarımızın bu anlamda sıkıntıları olacak. Keza su faturalarını ödeyemeyen vatandaşlarımız için de bu kampanya geçerli. “Gönüllere umut, faturaya kardeş ol” sloganıyla bu kampanyayı başlattık. Vatandaşların yaptıkları yardımların bir kısmını da belediye olarak biz de katkı sunacağız. Bu anlamda “Yüzler paylaştıkça güler” adı altında ise gıda yardım paketi kampanya başlattık. Vatandaşımıza biz zaten bu yardımları sürdürüyoruz. Anlaştığımız yerler var; bu konuda vatandaşımıza da yardımcı olabiliriz. Kim ne kadar katkı yapmak isterse bu kampanyaya katkı sunabilir. Bunun dışında bizim halen sürdürdüğümüz sıcak yemek yardımımızı var. Bu kampanyayı da “Bir kase mutluluk” adıyla başlattık. Sıcak yemek yardımı yapmak isteyen vatandaşlarımız da bütçesi doğrultusunda anlaştığımız firmayla bu anlamda destek sağlayabilir.” diye konuştu.

“ÖRNEK BİR ÇALIŞMA İLE DAYANIŞMA RUHUNU ARTTIRACAĞIZ”


Başkan Atabay, basının bu anlamda desteğinin önemli olduğunu ve bu tür kampanyaların diğer il ve ilçelere de örnek olabileceğini kaydederek, “Biz bu kampanyadaki yardımları sosyal yardımlarımız kampanyasında yapıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Biz bu yardımları başvuran ve daha önceden de bildiğimiz ailelere ve vatandaşlara ulaştıracağız. Duyarlı vatandaşlarımızın bu anlamda katkısının olacağından şüphemiz yok; Kaybolan değerlerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz; bu anlamda duyarlı vatandaşlarımızı ölçüsü ne olursa olsun katkı sunmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.