İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ömer Sarıboğa (33) ve ev hanımı Habibe Sarıboğa’nın (32) iki yıl önce ikiz çocukları dünyaya geldi. İkizlerden biri olan ve iki aylıkken kolları ile ayaklarını hareket ettiremeyen Alpaslan’a SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Alparslan için tedavi süreci başladı. Alparslan’ın tedavisi için gerekli olan ilacın 2 milyon 156 bin doları bulan maliyetinin karşılanması doğrultusunda Aydın Valiliği onayı ile yardım kampanyası başlatıldı. Tüm ülke genelinde büyük ilgi gören kampanyaya bir destek de Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi.

“TEDAVİSİNE KAVUŞTURMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ”


Emniyet Genel Müdürlüğü, Alparslan bebek için destek çağrısında bulundu. Yayımladığı bir dakika 36 saniyelik videoda polis memurları, Alparslan için hem meslektaşlarından hem de vatandaşlardan destek istedi. Video sosyal medyada kısa sürede büyük ilgi görürken Alparslan’a adeta yaşam eli uzatan Emniyet Genel Müdürlüğü örnek davranışıyla takdir topladı. Videoda ilk konuşan Alparslan’ın babası Ömer Sarıboğa, şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Merhaba değerli meslektaşlarım. Ben Aydın’da görevli polis memuru Ömer Sarıboğa. İkiz evlatlarımdan biri olan Alparslan Sarıboğa, SMA Tip 1 hastası. Oğlumun yurt dışındaki tedavisine kavuşturmak için mücadele veriyoruz.”

“ALPARSLAN’IN YANINDAYIZ”


Videoda hem meslektaşlarına hem de vatandaşlara seslenen polis memurları ise şu ifadeleri kullandı: “Alparslan bizim evladımız, ona sahip çıkalım. Emniyet Teşkilatı olarak Alparslan’ın yanındayız. Hep birlikte Alparslan’ı kurtaralım. Gelin ona birlikte hayat bağışlayalım. Alparslan’ın kahramanları olabiliriz. Ona, ikiziyle oyunlar hediye edebiliriz. Alparslan’ın attığı her adıma, şükrüne vesile olalım. Onu ilacına bir adım daha yaklaştıralım. Birlikte başardık diyebilmek için. Bu yolu birlikte yürüyelim. Alparslan yalnız değil. Alparslan, çaresiz değil. Biz onu yaşatabiliriz. Bir insan demek, Alparslan’a bir nefes demek. Sen yoksan bir nefes eksiğiz. Birlikten kuvvet doğacak. SMA hastalığı değil, sizin desteklerinizle Alparslan kazanacak. Alparslan’ı yaşatmak için çıktığımız bu yolda, bizi yalnız bırakma, unutma sen yoksan biz eksiğiz, sen varsan daha güçlüyüz.” ifadelerini kullandı.