Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Mart ayı içerisinde olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. 600’ü aşkın esnafın oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda 4 yıl süre ile görev yapacak olan başkan ile yönetim ve denetim kurulları belirlenecek. Genel kurul öncesi, Karacasu Çarşısında 25 yıldır esnaflık yapan 40 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mustafa Koruk başkanlığa adaylığını açıkladı.

“KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN ADAYIZ”

İlçenin tanınan ve sevilen esnaflarından olan Mustafa Koruk, çeşitli meslek gruplarından güzel bir yönetim ve denetim kurulu aday listesi oluşturduklarını söyledi. Esnaflara daha iyi hizmet vermek için yola çıktıklarını kaydeden Koruk, saygı ve sevgi çerçevesinde kimseyi kırmadan seçim çalışmalarını yapacaklarını anlattı. Koruk, esnafların teveccühü ile göreve geleceklerine yürekten inandıklarını belirtirken, “Koltuk için değil, hizmet için adayız. Özellikle son dönemde dünya olarak mücadele verdiğimiz koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan sıkıntıların etkilediği esnaf kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstereceğiz. Her türlü ortamda esnafımızı layıkıyla temsil edip, esnafımızın hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız” dedi.

HESAP VERMEYİ BİLEN ŞEFFAF BİR YÖNETİM OLACAĞIZ

Tüm esnaflara eşit şekilde hizmet vereceklerini dile getiren Koruk, “1965 yılında esnaflarımızı bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan 56 yıllık Karacasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına adayım. Karacasulu esnaflarımızın destekleriyle ekibimizle birlikte bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AYESOB) Başkanı Sayın Selahattin Çetindoğan’ın da geçtiğimiz günlerde üzerinde durduğu gibi saygı ve sevgi çerçevesinde kimseyi kırmadan seçim çalışmalarımızı yapacağız. Sivil toplum kuruluşları ve esnafımız ile barışık olacağız. Dürüst, şeffaf ve hesap vermeyi bilen bir yönetim olacağız. Üyelerimizin problemlerini gidermek ana hedefimiz olacak. Odamızın var oluş ilkesi olan, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olacağız. Periyodik olarak esnaf ziyaretleri yaparak, istek, talep ve temennilerini dinleyeceğiz. Çözüm odaklı çalışacağız. Esnaflarımızın iç ve dış pazarlarda haklarını savunacağız” dedi.

YÖNETİM KURULU

Yönetim kurulu aday listesinde bulunan esnaflar hakkında da bilgi veren Koruk’un yönetim kurulu üyesi adayları; Uğur Çoban, Murat Yıldırım, Erhan Öztürk, Aziz Cünlü, Mustafa Germe, Ali Çetinkaya, Coşkun Uzkuç ve Mustafa Ali Küpelioğlu’ndan oluştu.