Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri, tüm ülkede olduğu gibi Aydın'da da bayiler aracıyla satılmaya devam ediyor. Büyük ikramiyenin 120 milyon lira olarak belirlendiği çekilişin biletlerinden tam 120 liradan, yarım 60 liradan ve çeyrek 30 liradan satışa sunuluyor. Yılbaşına sayılı günler kalmasına rağmen vatandaşlar, biletlere yeni yeni ilgi göstermeye başladı.

"DURGUNLUK VAR"

Efeler ilçesi, Adnan Menderes Bulvarı girişinde gezici milli piyango bayiliği yapan 60 yaşındaki Muhammet Soymaç, "Yılbaşı biletleri 8 Kasım'da geldi. Gelmesinin üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen bilet satışlarımızda tam daha bir hareketlilik yok. Biraz durgunluk var. Sadece iki gündür hareketliydi. Ama bundan sonra, özellikle de yılbaşına son bir hafta kala bilet satışı olur. Eski günlerdeki kadar olacağını da düşünmüyorum" dedi.

"ESKİDEN GÜNDE EN AZ 20 SERİ SATARDIM"

Bilet fiyatlarının yüksek ve vatandaşın alım gücünün düşük olduğunu dile getiren 31 yıllık bayi Soymaç, şunları kaydetti: "Eskiden günde 10’ar biletten oluşan seriden en az 20 tane satardım. Bu yıl bir aydan daha fazla sürede, sadece 2-3 tane seri verebildim." Soymaç, kazanan bilet numaralarını gösteren listelerin çıkmamasının da bilet satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

KAZI KAZANA YOĞUN İLGİ

Vatandaşların kazı kazana yoğun ilgi gösterdiklerini anlatan Soymaç, "Milletimiz kazı kazana sardı, eskiye göre 10 misli daha fazla satılıyor. Kazı kazan 1-2 lirayken alan yoktu, şimdi 5 liraya, 10 liraya, 20 liraya, 30 liraya kazı kazan var. Ama talep de görüyor. Kazı kazanda bu yıl iki sefer 200 bin lira verdim" dedi.