Didim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ş. Sait Üstündağ, Okul Müdürü Talip Şahin, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı okul Müdürü Talip Şahin gerçekleştirdi.
Şahin, gölge öğretmenlik projesi kapsamında 21 öğrenci ve 3 öğretmenin projede yer aldığını ifade ederek, “Amacımız hem özel gereksinim gerektiren öğrencilere ulaşmak hem de bu eğitimi alan öğrencilerimizin ara eleman olarak yetiştirip, istihdam yaratmak olacak.” dedi.
“Gölge Öğretmenlik” projesiyle ilgili olarak bilgiler veren proje öğretmenlerinden Saliha Yeşil, projelerinin otizmle ilgili ve AB projesi olduğunu belirterek, “Projemizde dile getirdiğimiz gölge öğretmenlik projesi özel eğitim gerektiren çocuklar için eğitim yardımcısı olarak adlandırılıyor. Bu projede eğitim alacak Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri olacak. Öğrencilerimiz bu projenin sonrasında otistik çocukların rutin hatırlatmaları, ödev ve sorumlulukları ile sınıf için sorunlarının çözümünde yardımcı olacak.” dedi.
Türkiye’de gölge öğretmenlik konusunun yaygın ve örgün eğitimlerde yer almadığını belirten Yeşil, Çocuk Gelişim Bölümü öğrencilerine bu konuda yeterli eğitim verilmesi durumunda önemli bir çalışmanın ön adımının atılacağını belirtti.
Proje Koordinatörü İsmail Seçkin Üstün ise projede 21 öğrenci ile 3 öğretmenin yer aldığını belirterek Macaristan’ın Budapeşte kentinde gruplar halinde 15 günlük staj verildiğini ifade ederek, elde edilen belgelerin hem Türkiye’de hem de Avrupa ülkelerinde geçerli olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından projeye katılan öğrencilere ve öğretmenlere belgeleri törenle verildi.