MHP'den ayrılan Meral Akşener'in liderliğinde 25 Ekim 2017 tarihinde kurulan İYİ Parti, siyasi faaliyetlerine başladı. Partinin Aydın Kurucu İl Başkanlığı'na Aydın eski Milletvekili Recep Taner atandı. 11 Kasım 2017'de görevi kabul eden Taner, il yönetimi oluşturarak, partinin 17 ilçede teşkilatlanmasını sağladı.

TANER VE EKİBİ İSTİFA ETTİ


2019 yerel seçimleri öncesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da çok sayıda parti yöneticisi, belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Yeni yönetimlerin oluşturulması için genel merkezden gelen 'istifa edin' tavsiyesine, 5 Eylül 2018'de İl Başkanı Taner ve yönetimi de uydu.

3 AY BAŞKANLIK YAPTI

Taner'in görevden ayrılmasından kısa süre sonra yerine doktor Betül Korkmaz Akçanal atandı. İlçe başkan ve yönetimlerinin belirlenmesinde aktif rol oynayan Akçanal’ın başkanlık görev süresi ise yaklaşık 3 ay sürdü.

SARI, SEÇİMİ KAYBETTİ

Parti Genel Merkezi tarafından Aralık 2018’de görevden alınan Akçanal, ilerleyen süreçte de partisinden istifa etti. Akçanal’dan boşalan İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’na ise Cemal Sarı atandı. Yönetimini kurmasının ardından, ilçe kongrelerini tamamlayan Sarı ve ekibi, 12 Temmuz 2020’de il kongresine gitti. Kongrede mevcut Başkan Sarı, eğitimci Yüksel Öztürk ve diş hekimi Süleyman Demirci yarıştı. Seçimi, Demirci kazandı.

DEMİRCİ GÖREVDEN ALINDI

Yaklaşık 1,5 yıldır görev yapan Demirci de, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile görevinden alınıp, partiden ihraç edildi. Parti genel merkezinin mevcut il yönetimine kendi içinden başkan seçmesine izin verip vermeyeceği veya yeni bir başkan atayıp atamayacağı ise merakla beklenmeye başlandı. 4 yıl önce kurulan partide toplam 4 başkan değişikliği yaşandı. Başkanlardan 2’si görevden alındı, birisi istifa etti, diğeri ise kongrede kaybetti. Şimdiye kadar sadece bir genel, bir yerel seçime giren partide esen değişim rüzgarı ise şaşırttı.