Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü bu dönem 280 öğrencisiyle eğitim öğretime başlarken, Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Taş’ın hazırladığı projeyle okul bünyesine uygulamalı mutfak atölyesi kazandırıldı. 150 bin TL tutarındaki projenin sonucunda kazandırılan atölyeyle ilgili bilgiler veren ADÜ Didim MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Taş “Okulumuza bu yıl birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 280 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğrencilerimiz için uygulamalı mutfak atölyesi kazandırılması noktasında üniversitemizin destekleriyle “Coğrafi İşaretli Aydın Kestanesinde unlu mamulleri Arge Mutfak kurulumu” projesi hazırladık. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in katkıları ve Okul Müdürümüz Evrim Kamacı’nın destekleri sayesinde mutfak atölyemizi hayata geçirdik. Öğrencilerimize temel mutfak eğitiminin yanı sıra Türk mutfağının dışında Uluslararası Mutfak eğitimlerini uygulamalı veriyoruz.” dedi.

“ADÜ REKTÖRÜ ALDEMİRE TEŞEKKÜR”


Proje kapsamında mutfak atölyesinde tezgahların yanı sıra elektrik ve elektronik cihazlarında yer aldığını belirten Taş “Önlisans bölümü okuyan bu öğrencilerimiz, burada aldıkları eğitim ve öğretimlerin bir çoğunu ileride fakülteye geçiş yapmaları durumunda bazı derslerden de muaf olacaklar. Bu anlamda atölyenin kazandırılması bazı noktalarda öğrencilerimize katkı sağladı. Bu anlamda projemize katkı sunan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e ve Okul Müdürümüz Evrim Kamacı’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

“NİTELİKLİ VE UZMAN ŞEFLER YETİŞTİRECEĞİZ”


ADÜ Didim MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Evrim Kamacı ise okulun ihtiyacı olan bir çalışmayı hazırlanan proje kapsamında çözdüklerini ifade ederek “Projeyle ilgili çalışmalar Şubat ayında başladı. Biz mutfağın kurulacağı alanı belirledik. Altyapı işlemleri için sıva, fayans ve diğer onarım işlerini sponsor desteğiyle gerçekleştirdik. Bu anlamda iş insanı Sinan Akbalaban’a teşekkür ediyorum. Altyapı çalışması tamamlandıktan sonra projenin onayını alınmasının ardından mutfak kurulumu yapıldı. Öğrencilerimiz artık bir çok dersi uygulamalı olarak alacak. Nitelikli ve alanında uzman şefler yetiştirmek noktasında güzel bir atölyeyi okulumuza kazandırdık. Bu anlamda bizlerin her zaman yanında olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e ile İdari ve akademik yönetimimize teşekkür ediyorum.” dedi.
ADÜ Didim MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri de kendilerine yönelik bu tür bir çalışma yapılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, uygulamalı ve pratik eğitimin kendilerine bir çok katı sunduğunu ifade ettiler.