Ekonomide yaşanan gelişmeler, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarında yaşanan artış, müteahhitleri zora soktu. Özellikle kamu müteahhitlerin durumu hakkında, sosyal medya hesabından açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Özlenen Alcı, Efeler ilçesi, Şevketiye Mahallesi'nde yapımı devam eden Aydın Şehir Hastanesi inşaatının ekonomik nedenlerle yavaşlatıldığının ve durma noktasına geldiğinin söylediğini iddia etti. Alcı, yalnız şehir hastanesi müteahhidinin değil, devlete iş yapan bütün müteahhitlerin zor durumda olduğunu savundu.
2008 ve 2018 yıllarında yaşanılan krizlerde birçok müteahhittin batmasına göz yumulduğunu dile getiren Başkan Alcı, bu dönem önlem alınmaz ise tüm inşaat sektörünün bitme noktasına geldiğini söyledi. Yetkililere seslenen Alcı, "Fiyat farkı verilmeyen işlerin bitirilmesi imkansız. Birim fiyatlar revize edilerek günümüz koşullarında işlerin yapılabilir hale getirilmesi gerekir" dedi.

YALANLAMA GELDİ


İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı Özlenen Alcı'nın şehir hastanesi için ortaya koyduğu iddiayı, yetkililer yalanladı. Yetkililer, "Hastane inşaatının yavaşlaması veya durması kesinlikle söz konusu değildir. Fiyatlandırma farkı için her zaman güncellemeler yapılır. Ve burası için de yapılacaktır" bilgisini paylaştı.