Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Kavak İlkokulu’nda 6 yıldır sınıf öğretmeni olan Aydınlı Volkan Akalın ile öğretmen arkadaşları, örnek bir davranışa imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi çerçevesinde Akalın ve 5 öğretmen arkadaşı, toplam 35 öğrencinin eğitim aldığı okulda bir sınıfı kütüphaneye dönüştürmek için çalışma başlattı.

HAYIRSEVERLERDEN DESTEK

Büyük bir fedakarlık örneği sergileyen öğretmenler, sınıfı temizlemelerinin ardından duvarlarını boyadı. Kendi imkanlarıyla sınıfı kütüphaneye dönüştüren öğretmenlere, hayırsever vatandaşlardan da destek geldi. Hayırsever vatandaşlar, okulun kütüphanesi için kitap ve çeşitli eğitim materyalleri desteğinde bulundu. Gerekli tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Akalın ve öğretmen arkadaşlarının oluşturduğu kütüphane hizmete açıldı. Kütüphanede kitap okuyarak donanımlarını arttıran minik öğrenciler, çeşitli eğitim materyalleriyle de keyifli bir zaman geçiriyor.

“TÜM ÖĞRENCİLER YARARLANACAK”

Kütüphanenin oluşturulmasında emek ve destek veren herkese teşekkür eden Aydınlı öğretmen Akalın, “Bakanlığımızın projesi çerçevesinde öğretmen arkadaşlarımızla birlikte güzel bir çalışma yaparak okulumuza kütüphane kazandırdık. Öğrencilerimiz, kütüphaneye gelerek kitap okuyor, satranç gibi zeka geliştirecek oyunlarla vakit geçiriyor. Kütüphanemiz, öğrencilerimizin sosyal aktivitelerini yapabilecek bir ortam haline geldi. Bu kütüphaneden sadece okulumuz öğrencileri değil mahalledeki bütün öğrenciler yararlanabilecek.” dedi.