Sanayici firmaların dış ticaret potansiyelini arttırmak amacıyla uzman kadroların yetiştirilmesini amaçlayan Aydın Sanayi Odası (AYSO) ve İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen Dış Ticaret İstihbarat Personeli Yetiştirme Eğitimi kapsamında 14 kişilik grup eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı. Sertifika törenine AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Genel Sekreter Kerem Öden, Dış Ticaret Danışmanı Fahrettin Koşan ve kursiyerler katıldı.

“DIŞ TİCARETİN ARTMASINI AMAÇLIYORUZ”


Eğitimleri tamamlayan kursiyerleri tebrik eden Başkan Şahin, “Kursiyerlerimiz “Nokta Atışı İhracat Yapmak”, “Yurtdışındaki Gerçek Alıcıları (Müşterileri) Bulma, Müşteri Nasıl İkna Edilir?”, “Yurtdışındaki Firmaların İlimizde üretilen ürünleri tercih etmesi için Neler Yapmalıyız?” başlıklarıyla 4 hafta üzerinden, haftada iki gün ve toplam 32 saatlik eğitim aldı. Bu eğitimle birlikte sanayici firmalarımıza dış ticaretlerini artırabilecekleri yetişmiş elemanları bulmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz eğitim programımız mesleki gelişime de katkı sağlayacağına eminim. Eğitimlerini tamamlayan kursiyer arkadaşlarımızı tebrik ediyorum’’ dedi.

FİRMALARA ÇAĞRIDA BULUNDU


Şahin, ihracata yönelik çalışan tüm firmalara Dış Ticaret İstihbarat Personeli istihdam etmeleri çağrısında da bulunarak, “Ürünlerin en karlı şekilde hangi ülkelere ihraç edebileceklerini analiz edecek yetenekte uzmanlar yetiştirdiğimize inanıyorum. Bu imkândan tüm firmalarımızı faydalanmaya çağırıyorum. Bu konularda ihracatçı her üyemiz uzun vadeli düşünerek bu konularda yetişmiş hazır iş gücünü mutlaka kullanmalıdır. Böylece, iç piyasadaki sıkışıklığı, dünya piyasalarında potansiyel onlarca ülke pazarına girerek çok rahat aşabileceklerdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Başkan Şahin ve Aydın Sanayi Odası Dış Ticaret Danışmanı Eğitmen Fahrettin Koşan tarafından başarı eğitim sertifikaları takdim edildi.