İncirliova Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 1 Ocak ile 31 Mart günleri arasında, olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Yaklaşık 2 bin 600 esnafın oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda 4 yıl süre ile görev yapacak olan başkan ile yönetim ve denetim kurulları belirlenecek. Genel kurul öncesi, başkanlığa İncirliova Sanayi Sitesi’nde oto döşemecilik yapan 45 yaşındaki evli ve üç çocuk babası Ercan Uçak talip oldu.

“KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN VARIZ”

İlçenin tanınan ve sevilen esnaflarından olan Ercan Uçak, çeşitli meslek gruplarından güzel bir yönetim ve denetim kurulu aday listesi oluşturduklarını söyledi. Esnaflara daha iyi hizmet vermek için yola çıktıklarını kaydeden Uçak, saygı ve sevgi çerçevesinde kimseyi kırmadan seçim çalışmalarını yapacaklarını anlattı. Uçak, esnafların teveccühü ile göreve geleceklerine yürekten inandıklarını belirterek, “Koltuk için değil, hizmet için varız. Her türlü ortamda esnafımızı layıkıyla temsil edip, hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız” dedi.

“HESAP VERMEYİ BİLEN BİR YÖNETİM OLACAĞIZ”

Tüm esnaflara eşit şekilde hizmet vereceklerinin altını çizen Uçak, “Sivil toplum kuruluşları ve esnafımız ile barışık olacağız. Taraf ve bertaraf olayını sonlandıracağız. Dürüst, şeffaf ve hesap vermeyi bilen bir yönetim olacağız. Üyelerimizin problemlerini gidermek ana hedefimiz olacak. Odamızın var oluş ilkesi olan, sıkıntıya düştüğü her konuda, kamu kurum ve kuruluşları karşısında esnafımızın temsilcisi olacağız. Mesleki eğitim okulu ve çıraklık eğitim merkezi ile görüşmeler yaparak, stajyer öğrenci alınmasını sağlayacağız. Kayıtsız olarak çalışanların denetimlerini sıklaştırarak, esnafımızın menfaatlerini koruyacağız. Periyodik olarak esnaf ziyaretleri yaparak, dilek ve temennilerini dinleyeceğiz. Çözüm odaklı çalışacağız. Esnaflarımızın dış pazarlarda da haklarını savunacağız” şeklinde konuştu.

YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI

Yönetim ve denetim kurulu aday listesinde bulunan esnaflar hakkında da bilgi veren Uçak’ın yönetim kurulunda Ferdi Arpakçı, Mustafa Becerik, Yılmaz Güvenç, Adem Merasal, Ümit Ayverdi, Bekir Altuğ, Hamide Yıldırım, Aşkın Turnalı, Salih Çelik ve Gürkan Ataş asil üye, Ali Gülcan, Durmuş Er, Baytekin Ege, Ahmet Issı, Ali Karabayır, Yılmaz Ertuğ, Soner Tunç, Özlem Sarsılmaz, Okan Özcan ve Mustafa Kıyak yedek üye olarak yer aldı. Denetim kurulunda asil üyeler Semih Yiğit, Barış Karataş ve Burak Demir’den, yedek üyeler de Mutlu Eren, Öncel Avcı ve Engin Bakar’dan oluştu.