Nazilli Belediyesi’ne ait Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde geleneksel hale gelen dayanışma yemeğine Nazilli Belediye Başkan Vekili Fatih Pehlivan, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, diğer siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, diğer ilçelerin AKD temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

'YOL CÜMLEDEN UZUNDUR'


Alevi Kültür Derneği Nazilli Şube Başkanı Halit Civlez, dayanışma yemeğinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti ve Aleviliğin hikayesini anlatarak konuşmasına başladı. Civlez yaptığı konuşmada, “72 milleti bir nazarda gören, dinim sevgi, kabem insan diyen öğretiyi benimsemiş ve yaymıştır. Anadolu Aleviliği, bir din değil, mezhep değil, ırk değildir. Anadolu Aleviliği, hümanist düşünceyi merkezde bulunduran doğa ve tabiatla barışık, özünde sevgi olan yoldur. Yol cümleden uludur. Özünde hak korkusu değil, hak sevgisi barındırır. Sevgili canlar, dünyada ve de ülkemizde etkili olan pandemiye rağmen bizleri yalnız bırakmayarak dayanışma yemeğimize katılmanızdan onur duyduk. Sağ olun var olun. Gelin canlar bir olalım, iri olalım, diri olalım” diye konuştu.
Başkan Civlez konuşmasının sonunda yemeğe destek veren, koronavirüs nedeniyle yemeğe katılamayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a acil şifalar diledi. Dayanışma yemeğine katılan davetliler ve dernek üyeleri, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Ayrıca Başkan Civlez, eski başkan Veysel Adak’ı hizmetlerinden dolayı plaketle onurlandırdı.