Meclis Genel Kurulu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül konuşma yaptı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın arsa satışlarını eleştiren Bülbül, şunları söyledi: “Siz artık emlakçı ofisine döndünüz. Her şeyi bitirdiniz, şimdi tarlaları, arsaları satmaya başladınız. Özelleştirme adı altında memleketin, Cumhuriyet kurumlarını peşkeş çektiniz, talan ettiniz; Tank Palet’i, Sümerbank’ı, TÜPRAŞ'ı, TÜRK TELEKOM'u, PETKİM'i, Erdemir’i, Eti Holding’i, TEDAŞ'ı, ADÜAŞ'ı, şeker fabrikalarını 63,3 milyar dolara sattınız. Şimdi 4 bin 42 adet arsaya göz diktiniz. Oradan da 3 milyar 859 milyon dolar aldınız. Bu paralar nerede arkadaşlar? İnternet sitesi aynı pazarlamacı sitesi gibi, çıkmışlar KDV muafiyeti, taksit imkânı, harçsız tapu… Bu ülkenin topraklarına, bu ülkenin milletine saygılı olun biraz.”

“DEĞER TESPİT RAPORLARI NEDEN YAYIMLANMIYOR?”


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait Sayıştay raporlarına da değinen Bülbül, “Kurum değer tespit raporlarını yedi yıldan beri yayımlamıyor. Özelleştirilen arsaların, şirketlerin, kamu sermayelerinin değer tespitlerini vatandaş neden bilmiyor? Sayıştay yedi yıldan beri ‘yayımla’ diyor ama yayımlanmıyor. Kimden ne kaçırıyorsunuz? Bunun hesabını da vereceksiniz. Zaten bu ülkeyi parsel parsel sattınız, kurumların içini boşalttınız. Kurumların içini o kadar boşalttınız ki Kamu İhale Kurumu ‘5'li çeteye iş verme kurumu’ hâline, TÜİK ‘istatistik yalan tespit kurumu’ hâline, Özelleştirme İdaresi ‘emlakçı pazarlamacı ofisi’ hâline geldi.” diye konuştu.

“BÜTÇELER KADÜK OLDU”


2022 bütçelerinin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeye başlandığından bu güne Türk lirasının dolar karşısında yüzde 56 değer kaybettiğini ifade eden Bülbül, bakanlık bütçelerinin de kadük olduğunu söyledi. Bülbül, “Bu bütçeyle memleket idare edilemez, dün yine benzine, motorine zam geldi. Şu anda Ankara'da 10,41; İzmir'de 10,43; İstanbul'da 10,36… Ya, bu benzini, AKP'li milletvekilleri kullanmıyor mu? Bir simit İstanbul'da 3,5 lira, Ankara'da 3 lira, ekmek 2,5 lira olmuş. Acaba AKP'li milletvekili arkadaşlar ekmek, simit yemiyor mu? Nerede yaşıyorlar? Gıda enflasyonu çıkmış yüzde 58'lere, TÜİK denilen, devlet kurumu olduğu iddia edilen, içi boşaltılmış kurum ise yüzde 21'den bahsediyor. Bu yüzde 14 TÜİK Başkanının cebinde mi? Ama, onu cebinden alacağız ve işlemiş olduğu belgede sahtecilik ve resmî evrakta sahtecilik suçundan yargılanacak.” şeklinde konuştu. İMZA : HABER MERKEZİ