Türk lirasının değer kaybetmesi, koronavirüs salgını ve dünyada yaşanan gelişmeler, tüm sektörleri olduğu gibi araç piyasasını da olumsuz etkiledi. Vatandaşlar yatırım amaçlı araç alımına yönelirken, özellikle ikinci el araç fiyatları adeta uçtu. Bu yılın başından beri ikinci el araç fiyatları yüzde 100’ün üstünde arttı. Eski model, boyalı, kazalı ve yüksek kilometreli araçlar ise itibar görmeye başladı. Aydın Otonomi Galericiler Sitesi eski Başkanı Hasan Yoğurtçu, araç fiyatlarının çok arttığını dile getirerek, "İkinci el araçlar, sıfır araçlarla takasta kullanılmadığı için fiyatları tavan yapmış durumda. Gün geçtikçe de fiyatları artıyor. Bu yılın başından beri fiyatını ikiye, üçe, hatta dörde katlayan ikinci el araçlar var. Daha önce modeli düşük, kilometresi yüksek, boyalı, kazalı diye çok tercih edilmeyen araçlar ise daha uygun fiyatlı oldukları için ilgi görmeye başladı. Galericiler olarak biz de sattığımız aracın yerine yenisini koyamıyoruz. Piyasada elle tutulur araç kalmadı” dedi.
Ekonomik durumu iyi olan vatandaşların yatırım amaçlı olarak sıfır araç aldıklarını ve aldıkları araçları da değerinin üstünde fiyatlara satışa sunduklarını belirten Yoğurtçu, bu ve diğer nedenlerle araç fiyatlarının çok şiştiğini ifade etti. Bayilerin birçoğunda ise sıfır araç olduğunu kaydeden Yoğurtçu, "Kimi bayiler, sıfır araç almak isteyen vatandaştan ikinci el aracını istiyor. Vatandaş, ikinci el aracını vermezse sıfır araç alamıyor. İkinci el aracı alan bu bayiler ise satmayıp, stokluyor. Sıfırdan olduğu gibi ikinci el araçtan da kazanç elde etmek istiyor" şeklinde konuştu.
Yeni yılda hem sıfır, hem de ikinci el araçlarda fiyat artışı beklediklerini dile getiren Yoğurtçu, "Sıfır ve ikinci el araçlarda, en az yüzde 30 artış olmasını bekliyoruz. Bizim gibi araçlarda artış olacağını öngören vatandaşlarımız, şu anda araçlara yoğun ilgi gösteriyor. Biz de araç almayı planlayan vatandaşlarımıza hızlı hareket etmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.