Aydın’da bu yıl yeterli yağışın oluşmamasından dolayı kuraklık meydana geldi. Söz konusu yaşanan kuraklıktan dolayı Aydınlı üreticiler, verim kaybı yaşadı. Kentte kuraklıktan dolayı verim kaybı yaşayan toplam 2 bin 66 üreticiye 38 bin 200 dekar alandaki kayıpları karşılığı 1 milyon 353 bin 434 TL destekleme verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kuraklık desteği, Aralık ayının ikinci yarısından itibaren Aydınlı üreticilere yapılacak.

YANGINLARDAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE DE DESTEK SAĞLANACAK


Destekleme hakkında bilgiler veren AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, “Değerli çiftçilerimiz, 2021 yılı verim kaybı kuraklık desteği kapsamında ilimizde 2066 üreticimize 38.200 dekar alandaki kayıpları karşılığı 1.353.434 TL destekleme ödemesi Aralık ayının ikinci yarısından itibaren üreticilerimize ödenecektir. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyorum.” dedi.
Öte yandan yaz aylarında yangından zarar gören üreticilere Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 milyon TL nakit yardımı yapıldı. Çine ve Karacasu ilçelerinde yangından zarar gören alanların imar ihyası için 530 bin TL bakanlık ödeneği sağlanarak bu alanlarda fidan dağıtımı, budama gibi çalışmalar yürütülüyor.