Gençler Dünya Şampiyonası ikinciliğinin de aralarında olduğu 150'ye yakın madalya kazanan Nefise Atalay, geçtiğimiz Temmuz’da Didim'de yapılan Milli Takım seçmesini kazanarak Tayland'da düzenlenecek Muaythai Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanmıştı. Antrenörü Murat Kaya tarafından şampiyonaya hazırlanan ve 4 ay süren yoğun bir antrenman programının ardından Atalay, Milli Takım ile birlikte Dünya Şampiyonası için Tayland’a gitti. Muaythai Dünya Şampiyonası’nın açılış töreninde Türk Bayrağı’nı taşıyan sporcular arasında yer alan Nefise Atalay, şampiyonada Türkiye’yi ve Aydın’ı temsil etti.
Şampiyonaya iyi bir başlangıç yaparak ringde rakiplerini mağlup eden Nefise Atalay, çeyrek finalde Ukraynalı sporcu ile karşılaştı. Müsabakanın ardından hakem tarafından eli kaldırılan Ukraynalı sporcu olurken Nefise, şampiyonluk hayaline veda ederek büyük üzüntü yaşadı.

HAYALİMİZİ SONRAKİ MAÇLARA BIRAKTIK


Nefise Atalay’ın elenmesinin ardından antrenörü Murat Kaya, yaptığı açıklamada, “Tayland’da yapılmakta olan Muaythai Dünya Şampiyonası’na katılmak için çok zorlu ve stresli süreçleri atlattık. Koronaya yakalanma ve testin pozitif çıkma korkusu, stresi başlı başına bir yük. Gerek yolculuk esnasında gerek maç alanında. Tabi bu işin bir de antrenman kısmı var, uzunca süre yoğun antrenmanlarla hazırlandık. Motivasyonunuzu kaybetmemeye çalıştık. Maalesef istediğimiz olmadı. Çeyrek finalde eli kalkan Ukraynalı rakibimiz oldu. Gerçekten çok üzgünüz. Şampiyonluk olan hayalimizi, hedefimizi bir sonraki maçlara bırakmak zorunda kaldık” dedi.

GÜZEL GÜNLER UZAKTA DEĞİL


Şampiyonada sporcusunun eksiklerini görme fırsatı bulduklarını dile getiren Kaya, “Bize destek olan o kadar güzel o kadar iyi bir çevremiz, kurumlarımız var ki hepsinin enerjisi yanımızdaydı. Hepsine teşekkürü borç bilirim. Bu bir adım geri çıkmayı, daha uzağa gidecek okun gerilmesi olarak görün. Biz eksiklerimizi gördük, öğrendik ve kabullendik. İnşallah siz sevenlerimiz ve takipçilerimizin de destekleriyle güzel günler çok uzakta değil” diye konuştu.