Fedakar öğrenciler, sabah okula otomobiliyle gelen engelli öğretmenin ayağına akülü tekerlekli sandalyesini götürüp kucaklayıp sandalyesine bindiriyor. Öğrencilerin yardımıyla sınıfa gelerek akülü tekerlekli sandalye üzerinde eğitim veren Uyanık'a derslerin anlatımında da yine öğrencileri yardımcı oluyor.

HAYALİ İÇİN ENGELLERİ AŞTI

Neşetiye Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mevlüt Uyanık ile öğrencileri eğitim için büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Kendisine 3 yaşındayken spinal musküler atrofi (SMA) Tip 3 hastalığı teşhisi konulan Mevlüt Uyanık, hastalığına rağmen çocukluk hayali olan öğretmenlik mesleğinden vazgeçmedi. Üniversite yıllarında ilerleyen hastalığı nedeniyle çift baston kullanmaya başlayan Uyanık, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde okurken Gazi Üniversitesi'nden formasyon eğitimi alarak öğretmenliğe adımını attı.

20 YILDIR GÖREV YAPIYOR

İlk görev yeri Yozgat'ın Yenifakılı Çöplüçiftliği Şehit Savaş Gümüş Ortaokulu'nda 2008 yılında göreve başlayan ve daha sonra atandığı Milas Bafa Ortaokulu'nda 2015 yılına kadar görev yapan Uyanık, 7 yıldır Aydın'ın Germencik ilçesindeki Neşetiye Ortaokulu'nda görev yapıyor. Bedensel engelli eğitim neferi Uyanık, öğrencilerin yardımıyla derslere giriyor, gençleri geleceğe hazırlıyor. Aynı zamanda SMA Benimle Yürü Derneği üyesi olan Uyanık, kendisinin de kullandığı ilaçların faydalarını sosyal medyadan anlatarak SMA hastalarına umut veriyor.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ ÖĞRENCİLERİ

Öğrencilerinin eğitim için fedakarlık yaptığını dile getiren Uyanık, "20 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Görev yaptığım okullarda öğrencilerimle hep güzel anılarım oldu. Şuan görev yaptığım okulda da engelli bir birey olarak en büyük destekçim öğrencilerim. Sabahları okula arabamla geldiğimde öğrencim okulumdaki akülü tekerlekli sandalyeyi yanıma getiriyor. Bir öğrencim akülü tekerlekli sandalyeye binmeme yardım ediyor. Okulumuzun girişine bir rampa yapıldı. Tek katlı olan okulumuzda rahatça sınıfta derse giriyorum. Derslerimizi sınıfta akıllı tahtada yapıyoruz. Sınıf düzeninde ve konuların anlatımında ihtiyaç duyduğum gereçlerle ilgili öğrencilerim bana destek oluyor. Öğrencilerimin yardımıyla eğitimde engel yaşamıyorum. Derslerde hiçbir sıkıntı yaşamıyorum" dedi.

ÜLKEMİZİN BÖYLE DUYARLI ÇOCUKLARA İHTİYACI VAR

Eğitimciliğin gönül işi olduğunu dile getiren Uyanık, "Devlet babamız engelli vatandaşlara her türle desteği veriyor. Engellilerin gerçekten yapamayacağı hiçbir iş yok. Bana da çocukluk hayalim olan öğretmenlik mesleğini yapmak nasip oldu. Bugüne kadar avukat, öğretmen, psikologlar yetiştirdim. Öğrencilerim de eğitim için fedakarlık yapıyor diyebilirim. Öğrencilerimin bu duyarlılığı beni çok mutlu ediyor. Türkiye'nin geleceği için böyle duyarlı çocuklara ihtiyaç var" diye konuştu.