Aydın’da ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Son dönemde akaryakıt başta olmak üzere girdi maliyetlerinde yaşanan artıştan dolayı şoför esnafı odalar aracılığıyla Aydın Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) ulaşım ücretlerinde fiyat artışı yapılması için başvuru bulundu. Talep üzerine toplanan UKOME, ulaşım ücretlerinde zam yapılmasına karar verdi. Buna göre, ulaşım ücretlerine yüzde 15 ile yüzde 20 arasında artış yapılması kabul edildi.

ÖĞRENCİLERE YÜZDE 10 İNDİRİM

Belirlenen yeni ücret tarifesiyle Efeler’de şehiriçi özel halk otobüslerinde öğrenci fiyatı 2 lira 75 kuruştan 3 liraya, tam ücreti 3 lira 50 kuruştan 4 liraya yükseldi. Söz konusu yeni fiyatlar neticesinde öğrencilere cüzi bir miktar olan yüzde 10 seviyesinde bir zam yapıldığı görüldü. Öte yandan Efeler, Nazilli ve Söke’de ticari taksilerin taksimetre açılış fiyatı da 6 lira 50 kuruşa yükseldi. Her kilometre için söz konusu ilçelerdeki ticari taksiler, 6 lira 50 kuruş alacak. Kuşadası ve Didim’de ise ticari taksilerde taksimetre açılış 7 lira oldu. Aynı şekilde bu iki ilçede de yolcular, her kilometre için 7 lira ödeyecek. Söz konusu yeni ücret tarifesi, yılsonu ya da yeni yılın ilk haftasında uygulanmaya başlanacak. Okul servisi ücretlerinde ise herhangi bir zam kararı alınmazken zam ile ilgili görüşmelerin yarı yıl tatilinde yapılması yönünde karar alındığı öğrenildi.

“HEM HALKIMIZI HEM ŞOFÖR ESNAFIMIZI DÜŞÜNDÜK”

Yeni ücret tarifesinin hayırlı olmasını belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Son dönemde akaryakıt başta olmak üzere birçok girdi maliyetlerimizde büyük artışlar yaşandı. Ayakta kalabilmek, işimizi sürdürebilmek için ulaşım fiyatlarında artış yapılması gerekliydi. Bu anlamda UKOME’de talebimiz dikkate alındı ve yeni fiyat tarifesi belirlendi. Artan maliyetler karşısında istediğimiz ücreti tam olarak alamadık. Bizi tatmin etmedi ancak şoför esnafımızı için bu yeni ücret tarifesi yine can suyu olacak. Biz hem halkımızın hem de şoför esnafımızın menfaatleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir özveriyle kamu hizmeti olan işimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz.” dedi.