3 yıllık dönemde yaptıklarını ve yeni dönemde yapacakları çalışmaları anlatan Töz, vizyon projelerini de paylaştı. “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” ifadelerini kullanan Töz, ilk dönemlerinde tadilat çalışmalarıyla yeni hizmet binasını ve gelir getiren daireleri odaya kazandırdıklarını dile getirdi. Yeni dönemde esnaf ailelerine iş olanağı sağlayacak projenin çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekleyen Töz, “İlk dönemde olduğu gibi tüm esnafımızın hakkını savunup onları en iyi şekilde temsil edeceğiz. Fuarlara daha elverişli bir şekilde katılabilmek için odamıza bir hizmet taşıtı kazandıracağız. Kurumlarla kurduğumuz sıkı bağları arttırarak devam ettireceğiz. Pide ve çömleğimizin patentini aldığımız gibi hikayesiyle daha fazla ilgiyi hak eden gelin testimizin patentini alıp hem esnafımızın hem de ilçemizin tanıtımına katkı sunacağız. Dışarından ilçeye girdi sağlayarak tüm esnafımıza ve ilçemizin ekonomisine katkı sunan çömlekçi, demirci, derici esnaflarımız için yurt dışındaki görüşmelerimiz devam etmektedir. Hedefimiz bu ürünleri yurt dışına ihraç etmek. Bu vizyon çalışmamıza uygun olarak koyduğumuz hedef ise Karacasu’muzun yurt içinde daha fazla tanınmasına katkı sunup ilçemizi dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Ayrıca esnaflarımızın okuyan çocuklarına burs vereceğiz” dedi.

YAPTIKLARIMIZ

• 17 Mart 2018 yılında yapılan seçimde esnaflarımız, oluşturduğumuz yönetim kurulunu bu göreve layık gördü. Sloganımız, “Yenilik ve değişim”di. Yönetimimle birlikte inanıyorum ki bu sloganın hakkını verdik. Bu sloganla başladığımız yolda yeniliklere devam edeceğimize söz veriyorum.
• Oda Başkanlığı görevime başladığım ilk günden itibaren hizmet kalitesini en üst seviyede tutarak üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak için çalıştık.
• Karacasu, Aydın merkez ve Ankara düzeyinde kurumlar ve bunların yetkilileriyle önemli bağlantılar kurup Karacasu Esnaf Odasını söz sahibi bir konuma taşıdık.
• Gerek odayla alakalı iş ve işlemlerde gerek de üyelerimizin çeşitli kurumlar ile yaptıkları iş ve işlemlerde evrak hazırlığı başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her konuda personelimizle birlikte esnafımızın yanında olduk.
• Göreve gelmeden önce bütün esnafımızı ziyaret ettiğimiz gibi seçimi kazandıktan sonra ve devam eden 3 yıllık sürede bu ziyaretlerimizi aksatmadan sürdürdük.
• Bizden önce oda kayıt belgesi ücretleri Halk Bankasına gidip yatırılıyorken gerekli girişimlerde bulunarak bu ücretin odada tahsil edilmesini sağladık. Esnafımızın işini kolaylaştırdık.
• Esnafımızın odamıza ödemelerini dilediği gibi gerçekleştirebilmesi için kendilerinden de gelen talep üzerine odamıza pos cihazı kazandırdık.
• Odamız logosunu ilçemiz esnaflarını en iyi şekilde temsil edebilmesi amacıyla ilçemize yakışır bir şekilde yeniledik.
• Esnaf Odası olarak üyelerimiz ve ilçemizle bağlarımızı kuvvetlendirmek, odamızın kurumsal çalışmaları kadar ilçemizi ve esnaflarımızın ürünlerini geniş kitlelerle buluşturabilmek için sosyal medya platformu olan Facebook hesabı açarak günümüz koşullarına uyum sağladık.
• Ortak mesaj ağı oluşturup odamız esnaflarının duyurularını en hızlı ve sağlıklı bir biçimde yapabilmelerini sağladık.

ODA BİNAMIZI YENİLEDİK, GELİR GETİREN 6 DAİRE KAZANDIRDIK

• İlk dönemdeki vizyon projemiz bildiğiniz gibi odamıza yeni hizmet binası kazandırmaktı. Yıllarca 30 metrekare gibi bir alanda hizmet veren odamız günün ihtiyaçlarına uygun olarak 150 metrekarelik hizmet binasına kavuştu. Siz değerli üyelerimiz sayesinde kısa sürede hedefimize ulaştık ve daha ferah ve nezih bir oda hizmet binasında hizmet vermeye başladık. Odamıza hizmet binamızın yanı sıra 3 adet 1+1, 2 adet 2+1 daire ve 1 adet dükkan kazandırarak odamıza gelir getiren bir hizmete imza attık.
• Seçildiğimiz ilk andan itibaren elimizden geldiğince esnafımızın ürünlerini tanıtmak için fuarlara katılım sağladık.
• Ayrıca dünyada tek olan Güray Seramik Müzesine, esnaflarımızla ziyarette bulunduk. Karacasu’nun gözdelerinden biri olan çömlek ürünlerimizin Güray Seramik Müzesinde sergilenmesini sağladık.
• Pide patenti başvurusuna göreve gelmemizle birlikte sahip çıktık. Pidemizin coğrafi işaret ve patentini aldık. Patent başvurusunu yapan Sayın Aptullah Gölcük’e, değerli yönetimine ve Sayın Mehmet Taşdelen hocamıza ve kıymetli pide ustalarımıza teşekkür eder, ilçemize hayırlı olmasını dilerim.
Nazilli Ticaret Odası ile çömleğin patentini almak için başlattığımız başvuru olumlu sonuçlandı ve patenti ilçemize kazandırdık. Çömlek ustalarımıza teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.
• Odamıza yeni kayıt olan genç girişimci ve kadın esnaflarımızın KOSGEB aracılığı ile destek almalarına aracı olduk. Bu konuda KOSGEB Müdürü Sadullah Dülger’e teşekkür ederim.
• Pandemi döneminde esnaflarımızın dükkanlarını açabilmeleri için elimizden gelen yazışmaları yaptık. Covid-19 sebebiyle esnaflarımız çok zor bir dönemden geçti. Bu süreçte mümkün olduğunca esnafımızın yanında olduk.
• Pandemi döneminde destek başvurularını yapmakta zorlanan esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek başvuruları süre aşımına uğramadan yapmalarını sağladık.
• İlçemizde çıkmış olan yangında bir hafta boyunca görev alan personelin yeme-içme ihtiyaçlarını esnafımız adına karşıladık. Allah bir daha böyle felaketler göstermesin.

YAPACAKLARIMIZ

• Göreve gelirken ortaya koyduğumuz enerji ve samimiyeti 3 yıl boyunca eksilmeden muhafaza ederek siz değerli üyelerimize hizmet verdik. Bu vizyona uygun olarak ilk günkü heyecan ve arzuyla bugüne kadar olduğu gibi çalışmalarımızı bundan sonra da aynı şevk ve istekle sürdüreceğiz.
• Kurumlarla kurduğumuz sıkı bağları arttırarak devam ettireceğiz.
• Her zaman her yerde siz değerli esnafımızın sesi, soluğu olup hakkınızı savunmaya devam edeceğiz.

ODAMIZA HİZMET ARACI KAZANDIRACAĞIZ

• Sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek ve meslek kuruluşlarının fuarlarına daha elverişli şartlarda katılabilmek için odamıza yeni bir araç kazandıracağız.
• Çömlekçi, demirci, derici esnaflarımız için yurt dışındaki görüşmelerimiz devam etmektedir. Hedefimiz bu ürünleri yurt dışına ihraç etmek. Bu vizyon çalışmamıza uygun olarak koyduğumuz hedef ise Karacasu’muzun yurt içinde daha fazla tanınmasına katkı sunmak ve ilçemizi dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz.
• Pide ve çömleğimizin patentini aldığımız gibi hikayesiyle daha fazla ilgiyi hak eden gelin testimizin patentini alıp hem esnafımızın hem de ilçemizin tanıtımına katkı sunacağız.

ESNAF AİLELERİNİ İSTİHDAM EDECEĞİMİZ PROJEYE BAŞLADIK

• GEKA işbirliğinde hayata geçireceğimiz projeye başladık. Yeni dönemde bu projeyi tamamlayacağız. Bu projemizde esnaflarımızın çocuklarını ve ailelerini istihdam edeceğiz.
• Esnaflarımızın okuyan çocuklarına oda olarak burs vereceğiz.
• ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyerek tüm esnaflarımızın oylarına talibim. Tüm esnafımıza hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.

ESNAFIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ

Oda aidatları konusunda da şunları söylemek istiyorum. Ticaret Bakanlığı aidat konusunda en alt limiti belirliyor. Odalar da bu limitin altında bir aidat miktarı belirleyemiyor. 2021 yılı için örnek verecek olursak Ticaret Bakanlığının belirlediği alt limit 358 liradır. Biz bu limitin 1 lira bile üstüne çıkmadık. Ayrıca basit usule tabi esnaflarımızın muhasebesini oda olarak tutuyoruz. Bu işlemleri Aydın’da aylık 33 TL’ye tutan tek oda biziz. Bunu da siz değerli üyelerimizin bilgisine sunarım.

YÖNETİMİMİZ

Önümüzdeki seçimlerin ardından yönetimim ve ben aynı şekilde esnafımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Yönetimim, Sefa Töz, Tayfun Karaoğlan, Zafer Karabacaklı, Bekir Dere, Mehmet Dumanlar, Serkan Türk, Ali İpbaş, Zafer Acar, Ozan Sayar ve Mehmet Akbaş’tan oluşmaktadır. İlk kadromuzdan tek bir değişiklik olmuştur. Mustafa Koruk arkadaşımızın yerine çarşı esnaflarımızdan Bekir Dere yer alacaktır.