Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 9. Bölge 3. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren lider Efeler 09 Spor Futbol Kulübü, 6. Haftada evinde, ligde 2. Basamaktaki Bornova Yeşilovaspor’u tek golle mağlup ederek liderliğini korudu.

BASKI İLE GOLÜ BULDUK

Zorlu geçen maçı değerlendiren Yeşil Beyazlı takımın teknik Direktörü Veyis Kanber, “Deplasmanda zor bir maçı kazanarak lider olan takım ile sahasında mağlup olup liderliği bırakan iki takımın zorlu geçeceği belliydi. Oyuna baskılı başlayıp golü erken bulmak istiyorduk. Fakat girdiğimiz iki gol pozisyonunu değerlendiremedik. Bundan sonra rakibimiz oyuna ortak oldu ve bir pozisyon da biz verdik. Karşılıklı ataklarla ilk yarı tamamlandı. Devre arası rakibimize karşı yine baskılı başlayıp önde daha etkili olmamız gerektiğini konuştuk. Geriden oyun kurmaya çalışan rakibimize ısrarla üçüncü bölgede yaptığımız baskı sonuç verdi ve golü bulduk. Arkasından yakaladığımız iki net pozisyonu değerlendiremedik. Bunları atabilsek farklı bir skor elde edebilirdik” dedi.

“EKSİK KALMAMIZA RAĞMEN MAÇI KAZANDIK”

Kanber, “İlerleyen dakikalarda eksik kalmamıza rağmen gerekli önlemleri alarak maçı kazanmasını bildik. Tüm emeği geçenleri kutluyor, bu önemli 3 puanı başkanımız sayın Mehmet Fatih Atay’a armağan ediyoruz” diyerek şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği geçtiklerini dile getirdi.