İŞKUR’un 2021’in 3. döneminde kabul edilen engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerine kurmasına yönelik hibe desteği projeleri için temsili hibe çekleri, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından proje sahibi vatandaşlara geçtiğimiz hafta takdim edildi. Projesi onaylanan 17 vatandaşa Aydın İl Müdürlüğü’nce geri ödemesiz toplam 957 bin lira hibe desteği verilecek.
İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, kurumları tarafından sağlanan hibe desteği ile 2016 yılından bugüne kadar Aydın’da 159 adet işletme kurulduğunu söyledi. Kurulan işletmelerin 99’unun engelli, 60’ının eski hükümlülere ait olduğunu dile getiren Terzi, bu işletmeler için yaklaşık 7 milyon lira hibe desteği ödendiğini ve bu sayede Aydın’ın ekonomisine de büyük katkı yapıldığını vurguladı. Terzi ayrıca, 2021 yılında bugüne kadar 732 engelli vatandaşın kurumları tarafından da işe yerleştirildiğini ifade etti.

İŞ KURMAK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ


“Engelleri birlikte aşmaya devam ediyoruz” diyen Terzi, “İŞKUR olarak bu rakamların yeterli olmadığını, daha fazlasını yapacağımızı biliyoruz. Engelli vatandaşlarımızın bizimle iletişime geçmesini, irtibat kurmasını istiyoruz. Yeni dönem proje başvurularımız için son başvuru tarihi 17 Aralık 2021’e uzatılmıştır. Hibe desteğinden faydalanarak kendi işinin patronu olmak isteyen tüm engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı İl Müdürlüklerimize ve hizmet merkezlerimize bekliyoruz” diye konuştu.