Türk Sağlık-Sen’in Türkiye genelinde aldığı karar doğrultusunda sağlık çalışanları bugün tüm Türkiye’de bir gün boyunca çalışmayacak. Sağlık çalışanları NDH bahçesinde ek zam taleplerini alkışlarla dile getirdi. Üyeler, acil sağlık hizmetleri dışında 1 gün gün boyunca hizmet verilmeyeceğini belirtti.

‘DOKTORLARIMIZ ZAMMI HAK EDİYOR’

Türk Sağlık-Sen olarak Türkiye genelinde yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanlarımızın tamamının ücretlerine zam yapılması için başlattığımız mücadelede Perşembe günü açıklama yapmış, Cuma günü 1 saat işe geç gelmiştik. Bugün de iş bırakarak tepkimizi gösteriyoruz. Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanların beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi, sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır. Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Ayrıca hekimlerin maaş artışının maaşa yansımasının ne kadar olduğu konusunda ise belirsizlikler bulunmaktadır. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur” şeklinde oldu.

‘BU KİRLİ OYUNLAR TUTMAZ’

Sağlık çalışanlarına bir bütün olarak bakılmasının gerektiği belirtilen açıklamada, ayrımcılığın kabul etmediği ve ekonomik kayıpların görmezden gelinmesine razı olunmadığı vurgulandı. Açıklamanın devamında, “Çünkü biz Türk Sağlık-Sen'iz. Bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir. Son günlerde görüyoruz ki, özellikle sosyal medyada algı oyunları ve yalanlarla sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmaya çalışılıyor. Çalışanlar için verdiğimiz haklı mücadeleye nifak tohumu ekip, ilgiyi ve gündemi başka yönlere çekmek isteyenler var. Gerçekleri değiştirip farkı yansıtmak gibi çirkinliklerle uğraşanlar var. İyi bilsinler ki, onlara ne bizler ne de çalışanlarımız fırsat vermez. Bu kirli oyunlar tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kaynağından edilmelidir” ifadelerine yer verildi. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelenin sürdürüleceğinin altı çizilerek, ekonomik sıkıntıların giderilmesi ve çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı talep edildi. Eyleme, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) üyeleri de katıldı.