Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Nazilli Kadın Kolları, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 87. yıl dönümü nedeniyle Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde program düzenledi. Programa CHP Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş ve yönetimi ev sahipliği yaparken, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, CHP Nazilli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semra Uysal, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Erol Angın, Belediye Başkan Vekili CHP’li Meclis Üyesi Fatih Pehlivan, Meclis üyeleri, İYİ Parti Nazilli İlçe Kadın Kolları Başkanı Gonca Yelkovan ve yönetimi, çevre ilçelerin CHP’li kadın kolları başkanları ve yöneticileri, STK yetkilileri ile çok sayıda partili katıldı.


'TÜRK KADINI UYGAR TÜRKİYE'NİN TEMEL TAŞIDIR'


CHP Nazilli Kadın Kolları Başkanı Nilgün Aktaş yaptığı konuşmasında, "Biz kadınlar nüfusun yarısıyız, nüfusun yarısını oluşturan kadınların ülkemizin karar alma mekanizmalarında ve Mecliste eşit sayıda yer almasını istiyoruz. 5 Aralık 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bu meşaleyi bir adım öne götürmek ve ilerletmek daha özgür, daha adil, daha mutlu bir toplum için kadınlar her yerde olacak. Kimse unutmamalıdır ki kurtuluş mücadelesinde büyük bir özveri ile yer alan Türk kadını çağdaş Cumhuriyetin inşasında da büyük rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyeti ile kimlik kazanan Türk kadını uygar Türkiye’nin temel taşıdır. Kadınların öldürülmediği, kız çocuklarının huzur ve güven içinde yaşanılabilir bir dünya olması dileğiyle 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nüz kutlu olsun" dedi.
Mecliste eşit temsiliyet hakkı isteyen CHP'li kadınlar güne özel hazırladıkları sandıkta oy kullandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların çalındığı programda Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu (NABHOT) zeybek gösterisi yaptı.