Efeler ilçesinde geçen yıl meydana gelen olayda, Sinem Kaya'yı (33) öldürmek için ganyan bayisinde pusuya yatan Dinçer Özden (38), çöp atmak için dışarı çıkan kadını sokakta silahla kovalayıp, sığındığı kuaförde 7 el ateş ederek öldürmüştü. Cinayetin ardından tutuklanan Özden hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, sevgilisi Gülizar K. (44) hakkında ise 'tasarlayarak öldürmeye yardım' suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması gerçekleştirildi.

"PSİKOLOJİM BOZUK" DEMİŞTİ

Cezai ehliyetinin tam olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen ve işlemleri devam ettiği için ilk duruşmaya katılamayan tutuklu sanık Dinçer Özden, iddianamedeki savunmasında eşinin kendisini aldattığını iddia etmişti. Duruşmada okunan İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporu, ilk savunmasında akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden zanlının cezai ehliyetinin tam olduğunu ortaya koydu.

'SENİ BEKLEYECEĞİM' MESAJI ATMIŞ

Özden'in telefonunda yer alan, sevgilisi Gülizar K. ile Whatsapp yazışmaları cinayetle gerçeği ortaya çıkardı. Özden’e ait cep telefonundan yapılan kriminal incelemede Gülizar K'nin olaydan önce Özden'e, "Zaten askerdeyken psikolojik tedavi görmüşsün. Öldür, deliyim dersin" diye mesaj attığı belirlendi. Gülizar K'nin cinayetin ardından da Özden'e, "Cezaevinden çıkana kadar seni bekleyeceğim" diye mesaj attığı tespit edildi. Duruşma 8 Şubat'a ertelendi.