Tören Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başladı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından engelliler adına basın açıklamasını Deniz Devrim İnce yaptı.

'HAYATIN HER ALANINDA YAŞAM KALİTEMİZİ ARTIRMAK İSTİYORUZ'


Yaşadıkları sorunları ve beklentileri açıklayan İnce, "istihdam hakkımız tümüyle sözde kalıyor. Kamuda 50 bin kadro vaat edildi, ama bunun gerekleri yerine getirilemedi. Özel sektörde, kota uygulaması yeterince denetlenmiyor, olması gerektiği kadar engelli istihdamı sağlanmıyor. Sağlık sorunlarımız çözümlenemiyor. Sağlık Uygulama Tebliği ile tedavilerimiz, yaşamımızı sürdürebilmemiz için gerekli olan cihazlar, verilmiyor. Düşük değerli ve ihtiyaçlarımızı karşılamayan ürünlerden oluşan liste dayatılıyor. Kazandığımız mahkeme kararları yok sayılıyor. Yeşil kartlılar, sosyal güvencesi olmayanların tıbbi araç ve gereç talepleri kaynak olmadığı gerekçesiyle karşılanmıyor. Engelliye kaynak bulamayanlar siyasi amaçlı sözde yardımları sürekli dağıtıyor.
Vergi indiriminden yararlanmanın, emeklilik hakkına kavuşmanın önündeki mevzuat ve bürokrasi engelleri inatla bizlerin karşısına çıkarıtılıyor. Engelli aylıklarının bağlanmasındaki keyfi davranışların son bulmasını, aylıkların insan haklarına yaraşır bir yaşam için gerekli düzeye çıkarılmasını, sağlıkta alınan katkı paylarının kaldırılmasını, sağlık Uygulama Tebliği ile yapılan kısıtlamaların sona erdirilmesini, tüm araç, gereç ve ilaçlarımızın tedavilerimize, ihtiyaçlarımıza, yaşam kalitemizin artırılmasına uygun verilmesini, İlköğretimden itibaren tüm eğitim kademelerindeki sorunların hızla giderilmesini, Kamudan başlayarak engelli istihdamının artırılmasını ve iş güvencesinin sağlanmasını engelliler haftasında dile getiriyor ve istiyoruz" dedi.