Öğretmen ve idarecilere yapılan saldırılara bir yenisinin eklendiğini dile getiren Başkan Yıldırım, “Köşk İlçesi Şehit İlhan Apaydın İlkokulu Müdürü Mehmet Örnekçi öğrenci velisi tarafından okul sınırları içinde darp edilmiştir. Bu elim durumu Türk Eğitim-Sen olarak şiddetle kınıyoruz. Öğretmen ve idarecilere yapılan şiddet ne yazık ki eğitimimizde kanayan bir yara. Gün geçmiyor ki bu saldırılara bir yenisi eklenmesin. Sebebi ne olursa olsun, şiddet kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın şiddete karşıyız. Hele ki bir eğitimciye görevi başında yapılan şiddet asla cezasız kalmamalıdır” dedi.

ÖĞRETMENE DEĞİL GELECEĞE SALDIRI

Öğretmene uzanan ele devletin kanunları ile gereken cezanın verilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Öğretmene saldıranlar şunu bilmelidir; onlar sadece öğretmene değil geleceğe saldırıyorlar. Bu üzücü durum bize şunu göstermiştir; gerekli ve yeterli önlemlerin alınmaması durumunda bu olaylar katlanarak devam edecek. Yasal düzenlemeler başta olmak üzere her türlü tedbirin alınması için yetkilere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Herkes kendi adaletini tesis etmek için kendi kurallarını belirleyemez. Devletin öğretmenine uzanan el devletin kanunları ile gereken cezasını görmelidir” diye konuştu.

OKULLARDA GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINMALI

Okulların giriş kapılarında zaman zaman adli olayların meydana geldiğinin altını çizen Yıldırım, “Resmi makamlarımız öğretmenin yanlışı karşısında nasıl idari ve hukuki işlemleri bir an önce başlatıyorsa, öğretmene karşı yapılan saldırı karşısında öğretmenin yanında yer almalı ve sıkı takipçisi olmalıdır. Okullarda eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi, eğitim çalışanlarımızı ve okul yöneticilerimizi oluşabilecek zararlardan korumak ve güvenliğini sağlamak için özel koruma ve güvenlik görevlilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Okullarımızın giriş kapılarında zaman zaman adli olaylar meydana gelmekte öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim çalışanlarımız ve okul yöneticilerimiz darp edilmektedir. Hiç yaşanmamış olmasını dilediğim, Bu olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Okullarımız öğrenci ve eğitim çalışanlarının tamam için güvenli eğitim ortamları olmak zorundadır” ifadelerini kullandı.