Edinilen bilgiye göre; Didim’e bağlı Akbük Mahallesinde ticari balık teknesi işletmeciliği yapan 34 yaşındaki Ahmet Sakak, çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda iş arkadaşı olan Süleyman Uçar (32) ile birlikte denize açıldı. Denize açılmalarının ardından Uçar, Akbük’e yalnız dönerken Sakak’tan haber alınamadı. Ahmet Sakak’ın ailesi ve o dönem nişanlısı Özlem Karademir ise Sakak’ın bulunması ve olayın araştırılması için TV programlarına çıkarak yardım istedi. Olayla ilgili olarak o dönem gözaltına alınan Uçar ise sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Uçar, olayla ilgili katıldığı TV programında Sakak’ın Yunanistan’a kaçtığını ve neden gittiğini bilmediğini ifade etmişti. Didim Emniyeti ise kayıp ihbarı dosyasını olaydan sonra kapatmıştı.

“DENİZ PATLICANI AVCILARI KAFATASI BULDU”


Geçtiğimiz yıl Akbük açıklarında deniz patlıcanı avcılarının denizde bir kafatası bulması ve durumu Sahil Güvenliğe bildirmesinin ardından Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede 11 balık adamla arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarda kafatası ile ilgili başka bir bulgu bulunamayınca çalışmalar sona erdirildi.

2 AY SONRA İPLE AKÜYE BAĞLI KEMİKLER BULUNDU


Aradan geçen 2 aylık sürenin ardından deniz patlıcanı avcılığı yapan balık adamların yine bölgede avcılığa başlamasının ardından farklı bir bölgede denizin dibinde bu kez iple aküye bağlanmış durumda insan kemikleri ve ayakkabı bulundu. Balık adamların durumu Emniyete bildirmesinin ardından deniz dibindeki iple aküye bağlanmış durumda insan kemikleri ve ayakkabı kıyıya çıkartılarak incelemeye alındı.

DNA ÖRNEKLERİNDEN SAKAK TESPİT EDİLDİ


Kemiklerin kayıp ihbarı olan Sakak’a ait olabilme ihtimaline karşı savcılık izniyle Sakak’ın babasından DNA örneği alınarak kemiklerle karşılaştırıldı. Karşılaştırmanın ardından kemiklerin Sakak’a ait olduğu tespit edildi. Kemik parçalarının Sakak’a ait olduğunun belirlenmesinin ardından harekete geçen Emniyet güçleri olayın tek görgü tanığı olan arkadaşı Süleyman Uçar’ın yakalanması için çalışma başlattı.

SORGUDA İTİRAF ETMEDİ


Uçar’ın yurt dışında olduğu tespit edilirken hakkında yakalama kararı bulunan Uçar ülkeye döndüğünde Çanakkale’de emniyet güçlerince yakalanarak gözaltına alındı. Didim Emniyeti ise olayla ilgili olarak 2017’de çıktığı TV programında konuşan Süleyman Uçar’ın dile getirdiği, “Yanına büyük çapa, naylon, akü, tüfek ve kumanya aldı. Kendi telefonunu bana verdi, ben de nişanlısı Özlem’e verdim. Kendisinde başka bir hat varmış ama o günden beri beni aramadı.” ifadelerinden yola çıkarak Uçar’ın yeniden ifadesine başvurdu. Uçar suçlamaları kabul etmezken çıkarıldığı mahkemece olayın şüphelisi olarak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“İTİRAF EDERSE DAHA GÜZEL OLACAK”


Ahmet Sakak’ın ağabeyi Garip Sakak ise olayın ortaya çıkarılmasıyla ilgili değerlendirmesinde, "Ben zaten bu olayı Süleyman'ın yaptığını biliyordum. Bu konuda CİMER'e de başvurdum. Olayla ilgili ifademi de verdim. Süleyman bize "Ahmet dönmeyecek" dedi ama biz her zaman ondan şüphelenmiştik. Ben ona dedimki Ahmet'i sen öldürdün neden yaptın dedim. O da bunu kabul etmedi. Ben o zaman bunu tahmin etmiştim ve tahminim de doğru çıktı. Suçunu itiraf etmemiş, etseydi rahat edecektik. Çocukluk arkadaşına bunu nasıl yapar anlam veremiyoruz. Kardeşimin kemikleri de olsa bulundu. En azından bir mezarı olacak. Süleyman suçunu itiraf ederse vicdanen daha da rahat olacağız." dedi.