3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Didim Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Minik Kalpler Sınıfı, işitme engelli çocukları unutmadı. Minik Kalpler Sınıfı “Tebessüm” şarkısını öğretmenleri ile birlikte işitme engelli çocuklar için işaret diliyle seslendirdi. Etkinlikle ilgili bilgiler veren Okul Rehber Öğretmeni Mukadder Şanlı Söylemez, her çocuğun farklı, kendine özgü olduğunu ve onların birbirlerini engeli ile değil farklılıkları ile tanıdıklarını ve saygı duyduklarını söyledi. Söylemez, “Bugün maskelerin arkasında çocukların gülümsemesini göremedim evet, gözleri gülümsüyordu ve ben o gözlerde baharı umudu sevinci gördüm. Bugün kalbin sevgi dilini gördüm. Biz insan olmayı öğrenene kadar evet kardeşlerimizin pozitif ayrımcılığa hakları var.” dedi.
Sınıf öğretmeni Leyla Bakun ise, “Engellilik başkalarına engel olmak değil, başkalarının desteğine, empatisine, sevgisine ihtiyaç duymaktır. Bu inançla her yıl okulumuz öğrencileri ile engelli insanlara karşı farkındalık oluşturmak, herhangi bir Aralık değil her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuz bilincini vermek için eğitim-öğretim yaşantımızda çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Etkinliklerimizden biri olan tebessüm şarkısı ile öğrencilerimiz engelli kardeşlerimize olan duygularını ifade ettiler” diye konuştu.
Okul Müdürü Erdoğan Yaman, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla okulumuzun bütün sınıflarında farklı etkinlikler ile farkındalık kazandırmaya yönelik etkinlikler yapılmaktadır” dedi.