Türkiye’de tüm gözler, asgari ücrete çevrildi. Önümüzdeki yıldan itibaren uygulanacak olan yeni asgari ücret için görüşmeler devam ediyor. Hükümet, işveren ve işçi üçgeninde devam eden görüşmelerde belli bir mesafe alınırken söz konusu asgari ücretin önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor. Görüşmelerin devam ettiği bu süreçte Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

“VERGİ YÜKÜ KALDIRILMALI”


Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan AYTO Başkanı Ülken, asgari ücretle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “İşçinin insanca yaşam hakkını sağlayacak asgari ücretin belirlenmesi önceliktir. Ancak İşverenler olarak vergi yükünü ödeyebilmemiz bu piyasa şartlarında mümkün değildir. İşçinin geçinebilmesi, işverenin ayakta kalabilmesi için tüm ücret dilimlerinde vergi yükü kaldırılmalıdır.”

“DEVLETİMİZ GÜCÜNÜ HİSSETTİRMELİ”


AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin ise, “İşçi ve işverenler mağdur. Hem işçi hem işveren üzerinde birtakım yükler var. Bu anlamda iki tarafı da memnun eden çözüm olsun. Asgari ücretten vergi alınmamalı. Hesabı devletimiz yapacak. Devletimiz mümkün olduğunca yardımcı olsun. Devletimiz gücünü hissettirmeli.” dedi.

“HEM İŞVERENİ HEM DE İŞÇİYİ MEMNUN ETMELİ”


Devletin bütçesinin asgari ücrette önemli olduğunu kaydeden AYESOB Başkanı Çetindoğan, “Bugünkü şartlara göre hem işveren hem de işçi kesimi memnun edilmeli. Bu memnuniyet tek taraflı olmamalı. Asgari ücret, bugünkü yaşam şartlarında belli bir seviyeye gelmeli. Hem işçi hem de işveren açısından asgari ücretteki vergiler kaldırılmalı.” diye konuştu.