Önceki mecliste olduğu gibi Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyeleri Belediye Başkanı Mehmet Erikmen’in makam odasında bir araya gelip gündem maddeleri üzerinde görüşme yapıp değerlendirmelerde bulundu. İçeride alınan kararlar halka açık meclis toplantısında okunup oylanarak 10 dakika 36 saniye gibi bir sürede karara bağlandı. Başkan Erikmen’in odasında yapılan meclis gündemi hakkındaki değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç’in de olduğu görüldü. Meriç, meclis toplantısını da takip etti.

BELEDİYE TARİFELERİNE YÜZDE 20 ZAM


Meclis toplantısı açılış ve yoklamanın ardından bir evvelki meclis zaptının görüşülmesiyle başladı. Ardından belediyenin 2022 yılında tatbik edeceği gelir tarifesine yüzde 20 zam yapılması, Belediyeye ait 09 H 4188 plakalı motosikletin satılması hususu, ilçeye bağlı Yeniköy ve Dikmen Mahalle sınırlarının değiştirilmesi konusundaki gündem maddesi komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Yaylalı Mahallesi 207 ada 12 parselde yer alan avlulu kargir ev niteliğindeki taşınmazın imar planı değişikliği talebi gündemden çekildi.

YAYLADA YÜZDE 5’TE MUTABIK KALINDI


İlçe Büyükdağlı ve Küçükdağlı Mahallelerinde yer alan Yayla Yerleşik Alan Sınırının belirlenmesi hususu görüşüldü. Zeki İnal döneminde de gündeme birkaç kere gelen ve ilçe gündemine oturan konu sessiz sedasız karara bağlandı. İnal, döneminde muhalefetin ve bazı Cumhur İttifakı mensuplarının karşı çıktığı yerleşik alan düzenlemesi yüzde 5 inşaat alanı şartıyla oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li Mehmet Osan oylamada çekimser kaldı. Meclis oturumundan önce Erikmen’in odasında yapılan toplantıda ilk olarak yüzde 10 şartının seçenek olarak sunulduğu ancak bazı üyelerin yüzde 10’u kabul etmediği bunun üzerine yüzde 5’te anlaşma sağlandığı öğrenildi. Zeki İnal döneminde konu meclise, “Yaylada 32 bin 26 hektarlık bir alanı kapsayan 283 adet parselde yerleşik alan düzenlemesi yapılarak yapılaşma yolunda adım atılması ön görülüyor. Buna göre bina inşaat alanı maksimum yüzde 10, kat alanları kat sayısı maksimum yüzde 20 olarak belirlenirken en fazla brüt 250 metrekareye kadar yapılaşmaya izin verilecek” şeklinde gelmişti.

DERNEĞE YER TAHSİSİ VE KULÜPLERE MADDİ DESTEK


İlçe Yaylalı Mahallesi 243 ada 7 parselde bulunan PTT binasının takas veya satın alınması hususu oy birliği ile kabul edildi. Meclis kararının ardından Postane Genel Müdürlüğünün de kabul etmesi halinde şu an Belediyeye ait yerde hizmet veren PTT’nin burada hizmet vermeye kalıcı olarak devam edeceği boşaltılan PTT’ye ait binasının takas ya da satın alma yoluyla Belediyeye kazandırılması düşüncesinin olduğu kaydedildi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından gündeme ilave edilmek üzere sunulan dilekçelere geçildi. Muhammet Ali Öziş’in Gazi ve Şehit Dul Yetimler Derneği ofisi olarak kullanılmak üzere dernek adına belediyeden yer talebi oy birliği ile kabul edildi. Türkiye Hak Malulü Gazi ve Şehit Dul Yetimler Derneğinin kamu yararına çalışan dernek olmasından dolayı tahsiste sıkıntı olmadığı aktarıldı. Garaja bakan dükkanlardan eski Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı kullanılan büronun derneğe tahsis edileceği bilgisi verildi. 11 Aralık’ta ilk maçına çıkacak Karacasuspor’a belediyeden yapılacak maddi destek talebi de yine gündeme ilave edildi. Bütçenin binde 7’sini aşmayacak oranda kulüplere destek olunabildiği ifade edilirken CHP’li Nuri Öncü Yenicespor ve Ataeymirspor’a da yapılacak destek kararının aynı madde içerisinde alınmasını istedi. Kulüplere yapılacak destek talebi oy birliği ile kabul edildi.