Aydın’da CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, AK Parti iktidarını eleştirdi. Ülke ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunan CHP’li Mersin, her şeye zam geldiğini ifade ederek liyakatsiztlik, adaletsizlik, rant ve inşaat ekonomisi nedenleriyle ekonomiye güven kalmadığını söyledi.

“DÜNYANIN EN YÜKSEK FAİZLERİNDEN BİRİ HALA BİZDE”


Enflasyonun korkunç derecede yüksek olduğunu vurgulayan Başkan Mersin, “AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmadan önce ''verin yetkiyi'' diyerek istediği tek adam rejimi ucube sistemin bugün diyetini vatandaşımız ödemeye devam ediyor. Un fiyatları, süt ürünlerinin fiyatları, enerji fiyatları, gıda fiyatları, tüp fiyatları, aldı başını uçtu gitti. Halkla alenen dalga geçen ‘Türk Ekonomisi Uçuşa Geçti’ gazete manşetlerini atanları ve attıranları bu millet asla unutmayacaktır. Dünyanın en yüksek faizlerinden biri hala bizde. Enflasyon hala korkunç derecede yüksek. Döviz, sadece son bir yıl öncesine göre neredeyse 2 katına çıktı. İğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Liyakatsizlik, adaletsizlik, rant, inşaat ekonomisi ve benzeri nedenlerle ekonomimize güven kalmadı. Bunlar hala ‘kur saldırısı’ diye insanları aptal yerine koyuyor. Halkımız şunu açık net olarak bilmeli, bu iktidar ve küçük ortağı halkımızı ucuz yalanlarıyla oyalamaya devam ediyor.” diye konuştu.

“ERKENDEN SEÇİM GEREK”


Erken seçim isteklerinin meşru olduğunu ifade eden Başkan Mersin, “Erken seçim isteğimiz ülkeyi haraca bağlamış faiz lobilerinin beşli çetelerin karşısında ezilen halkımız içindir. Ülkemizin acilen güvene ihtiyacı vardır ve güveni geri getirecek olan tek hamle elzem olan seçimdir. Ülke menfaati ve her geçen gün fakirleşen halkımız için yapılması gereken de budur. Bu millet, Osmanlı’nın savaş sonu bakiyesini bile son kuruşuna kadar ödedi, elbet bunların bize bıraktığı enkazı faiz yükünü, döviz borçlarını öderiz. Omuz omuza verir bu enkazdan çıkmasını biliriz. Ancak sandık gerek, hep tekrar ediyoruz; hemen şimdi, beklemeden, erkenden seçim gerek.” şeklinde konuştu.