Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pınarbaşı Mahallesi Malhallı Mezarlığı mevkiinde istinat duvarı yapım çalışmalarını tamamlandı. 'FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ' Yaklaşık 90 metre uzunluk ve 2 metre yüksekliğe sahip istinat duvarının tamamlanması ile bölgenin daha güvenli hale getirildiğini belirten Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Kış aylarının gelmesi ile birlikte ilçemiz genelinde çalışmalarımıza hız verdik. Saha ekiplerimizin riskli olarak tespit ettiği bölgelerde ihtiyaç ivediliği gözeterek can ve mal güvenliğini tehdit eden noktalarda faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Merkez ve kırsal mahallelerde inşa edilen istinat duvarları ile can güvenliğini tehlikeye atan noktalar güvenli hale getirilmiş oldu. Çalışmaları yakından takip eden mahalle sakinleri, Başkan Özcan ile sohbet ederek taleplerini iletti. Pınarbaşı Mahallesi 1 ve 590 Sokak’ta yol yenileme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Özcan, söz konusu bölgedeki faaliyetlerin ivedilikle gerçekleştirilerek yolun yaya ve araç trafiğine açılacağını müjdeledi. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pınarbaşı Mahallesi Malhallı Mezarlığı mevkiinde istinat duvarı yapım çalışmalarını tamamlandı.

'FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Yaklaşık 90 metre uzunluk ve 2 metre yüksekliğe sahip istinat duvarının tamamlanması ile bölgenin daha güvenli hale getirildiğini belirten Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Kış aylarının gelmesi ile birlikte ilçemiz genelinde çalışmalarımıza hız verdik. Saha ekiplerimizin riskli olarak tespit ettiği bölgelerde ihtiyaç ivediliği gözeterek can ve mal güvenliğini tehdit eden noktalarda faaliyetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Merkez ve kırsal mahallelerde inşa edilen istinat duvarları ile can güvenliğini tehlikeye atan noktalar güvenli hale getirilmiş oldu. Çalışmaları yakından takip eden mahalle sakinleri, Başkan Özcan ile sohbet ederek taleplerini iletti. Pınarbaşı Mahallesi 1 ve 590 Sokak’ta yol yenileme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Başkan Özcan, söz konusu bölgedeki faaliyetlerin ivedilikle gerçekleştirilerek yolun yaya ve araç trafiğine açılacağını müjdeledi. Efeler Ziraat Odası Başkanlığı’nın Toplantı Salonunda ildeki kuraklıkla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Songül Çilingir, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ile birlikte kurumların yetkilileri ve ilçelerin ziraat odası başkanları katıldı.

TÜM ÜRÜNLERDE İYİ SEZON GEÇİRDİK

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, ilde kurak bir sezonu geride bırakmalarına rağmen tarımsal üretimde ciddi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Tarımsal üretim açısından suyun önemli bir konu olduğunun altını çizen Kendirlioğlu, “2007-2008 senesinde yaşadığımız susuzluğu 2021 yılında yeniden yaşıyoruz. Beklediğimiz az bir hasarla bu sezonu atlattık. Devlet Su İşleri, Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları olarak bir araya gelerek sezonun planlamasını yaptık. Koordineli bir çalışma ile beklediğimizden iyi bir sezon atlattık. Söke, Germencik ve İncirliova gibi pamuk üretiminin yoğun olduğu ilçelerde verim açısından sıkıntımız olmadı. Pamuktan iyi verim aldık. Aydın’da yetişen incir, kestane başta olmak üzere tüm ürünlerde iyi bir sezon geçirdik diyebiliriz” dedi.

EN KÖTÜ SENARYOYA HAZIRLIKLI OLALIM

“2022’de sıkıntılı bir yıl bizi bekliyor gibi görünüyor” diyen Kendirlioğlu, Aydın Valiliği’nce sulamayla ilgili yeni kararlar alındığına dikkat çekti. Çiftçilerin en kötü senaryoya göre hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kendirlioğlu, “Valilik tarafından sulamayla ilgili yeni kararlar alındı. Bu konunun detaylarını görüşmek için bir aradayız. Birkaç gün yağmur yağdı ama durum nedir tam olarak bilemiyoruz. Toplantının hayırlı olmasını ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

SUYA İHTİYACIMIZ VAR

DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Meteoroloji ile yağışlar konusunda sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Daha önce Aydın’da görev yaptım. Bu yöreyi tanıyorum. Geldiğimden beri 2 aydır sulamayla ilgili sıkıntıları ve kuraklığı inceliyoruz. Geçen yıl zor bir yaz geçmiş. İş birliğiyle bu sorunlar aşılmış ve güzel bir yıl geride kalmış. Bu yıl da sulama sezonunu sıkıntısız bir şekilde geçirip bereketli şekilde mahsulleri almayı umut ediyoruz. Pandemide tarımının önemi ortaya çıktı. Kendi kendine yetebilen bir ülkenin bu sıkıntılı süreci rahatça atlattığını gördük. Bu süreç bizim ülkemiz için de bir tatbikat oldu. Ne yapabileceğimizi görmüş olduk. Ülkemiz güzel bir sınav verdi. Tarımsal üretimde çok büyük sıkıntı yaşanmadı. Gıda için suya ihtiyacımız var. Meteorolojiden bilgiler alıyoruz.”

SON YAĞIŞLARIN BÜYÜK ETKİSİ OLMADI

İldeki barajların su seviyeleriyle ilgili bilgiler paylaşan Köleoğlu, “15 Kasım itibariyle Kemer Barajı’nda geçen yıl yüzde 17 olan doluluk oranı yüzde 12 civarında, Çine Adnan Menderes Barajı’nda geçen yıl yüzde 12 iken bu yıl yüzde 6 seviyelerinde, Adıgüzel Barajı’nda yüzde 14 iken bu yıl yüzde 11 civarında doluluk var. Son yağışlarla barajların doluluk oranları bir miktar artmış durumda. Sulama yılı yeni başladı. Şuanki yağışların barajların su seviyesine etkisi çok fazla olmasa bile önümüzdeki yağışlarla barajların su seviyesinin ciddi oranda artmasını bekliyoruz. Umarız kış sezonu yağışlı geçer ve barajlarımız dolmuş olur” ifadelerini kullandı. Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Songül Çilingir ise sulamada yaşanan sorunlar nedeniyle üreticilere ikinci ürün olarak ayçiçeğinin dışında susam, aspir gibi ürünleri tarlalarına ekmelerini tavsiye ettiklerini dile getirdi.