Koçarlı’da S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, mali genel kurulu yapıldı. Koçarlı S.S. 47 Nolu TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 22 Kasım’da çoğunluk sağlayamadığından yapılamamıştı. Çoğunluk aranmaksızın yapılan kongrede Belediye Başkanı Nedim Kaplan divan başkanlığı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden kongrede 23 madde görüşülerek karara bağlandı.

BORÇLARA AÇIKLIK GETİRİLDİ

Yapılan genel kurulda çiftçilerin, “TARİŞ’in ne kadar borcu var hala bilmiyoruz. Kulaktan duyma laflarla yok şu kadar yok bu kadar borcu var diyorlar. Biz TARİŞ’in borcunu öğrenmek istiyoruz” sözleri üzerine TARİŞ Müdürü Mehmet Memiş, “Çiftçiye olan borcumuz 15 milyon, iki bankaya olan borcumuz 10 milyon, SGK ve vergi borcu 2 milyon olmak üzere toplam 27 milyon borcumuz var.” dedi.

“KAMULAŞTIRMADAN VAZGEÇİLDİ”

Kongrede konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, çiftçinin menfaatleri düşünülüp TARİŞ alanında imar değişikliğine gidildiğini belirterek, “Biz burayla ilgi kamu yararı kararı aldık, bununla ilgili tepki de aldık ama hiç önemli değil. İcra işlemlerini bertaraf ettik. Bir anlaşma sağladık. İmar değişikliği ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatımızı yaptık. Yollara ve sosyal alanlara 3 bin 500 metrekare terk uygulanacak. Diğer kalan kısımda şehri boğmayacak şekilde konut ve ticari alan olacak. İki bin 500 metrekare kapalı pazaryeri düşüncemiz var. On bin metrekare alanın zeminin tamamında ise otopark olarak ve binalar 6 kat olarak planlanıyor. Büyükşehir bu konu üzerinde de iyi niyetli.” diye konuştu.

“ZEYTİNYAĞI TESİSİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

İlçe merkezinde bulunan Tariş zeytinyağı fabrikası ile ilgili çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Kaplan, “Büyükdere Mahallesi’nde bulunan tesisimiz ile ilgili düşüncemiz şu, ana işletme kalsın, ilçe merkezimizde bulunan zeytinyağı fabrikasını da oraya taşıyalım. Daha güvenilir ve güzel olur.” şeklinde konuştu.